Bjelica i Ramić dogovorili saradnju na nekoliko projekata

12.03.2021. 15:06
0
IZVOR: SRNA

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica razgovarao je danas na Sokocu sa Federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Edinom Ramićem o realizaciji nekoliko infrastrukturnih projekta, od kojih je prioritet asfaltiranje dionice Išerić brdo-Mangurići, na regionalnom putu Sokolac-Knežina-Olovo.

Bjelica je rekao da je Ramić prijatelj opštine Sokolac, uz čiju pomoć je do sada realizovano više projekata koji su donijeli boljitak ovoj opštini.

On je naglasio da je saradnja sa ovim federalnim ministarstvom već devet godina veoma dobra i ja kroz nju realizona rekonstrukcija lokalnih puteva prema sokolačkim selima Parževići, Gire i Išerić brdo.

- Dogovoreno je da se uradi predračun radova za rekonstrukciju dionice regionalnog puta od Olova do Sokoca za šta smo dobili dio sredstava od 42.000 KM od Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara - istakao je Bjelica.

Prema njegovim riječima, radovi će početi od Išerić brda, rubnog sela prema opštini Olovo, ka sokolačkom selu Mangurići, a tender će biti raspisan iduće sedmice.

Bjelica je istakao da će dio sredstava za ovaj projekat obezbijediti opština Sokolac, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, a dio se očekuje od federalnog Ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice, a obećana je i podrška od nekoliko susjednih opština iz FBiH.

On je naglasio da je sa Remićem razgovarao i o planiranom završetku dionice lokalnog puta prema selu Kuti i nastojanjima da se iznađu sredstva za asfaltiranje dionica puta prema selima Preljubovići i Košutica.

Ramić je posjetio i povratnike u selu Knežina, gdje je završena prva faza objekta za potrebe islamske zajednice, na kome će se druga faza raditi ove godine.

On je dodao da je objekat izgrađen u blizini Džamije Selimije, a koristiće se za potrebe medžlisa i druge sadržaje bitne za islamsku zajednicu na ovom području.

- Imali smo vrlo uspješnu saradnju sa načelnikom Bjelicom u ralizaciji nekoliko projekta rađenih na zadovoljstvo povratnika i danas smo razgovarali o nastavku te saradnje i realizaciji projekata koji su u interesu svih građana na području Sokoca - naveo je Ramić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    19h 40m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    20h 51m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    22h 17m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    22h 22m
    0
  • Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna
    21h 50m
    0