Bogdan Diklić dobitnik Nušićeve nagrade za životno djelo

17.05.2022. 12:22
0
IZVOR: nezavisne.com

Žiri za dodjelu Nušićeve nagrade za životno djelo glumcu-komičaru, koga čine Miroslav Radonjić, teatrolog i direktor Sterijinog pozorja, dramski umjetnici Gordana Đurđević Dimić i Nebojša Dugalić, donio je odluku da ova nagrada na 39. pozorišnom festivalu "Nušićevi dani" bude uručena istaknutom dramskom umjetniku Bogdanu Dikliću.

Predfestivalski program Nušićevih dana počinje 18. maja, a svečano otvaranje i ujedno festivalski program 20. maja. U konkurenciji za nagrade su predstave pet pozorišta iz Srbije.

Publici će se predstaviti: Novosadsko pozorište "Ujvideki Szinhaz", Narodno pozorište Subotica, Atelje 212, Narodno pozorište Beograd i Beogradsko dramsko pozorište. Na završnoj večeri festivala biće dodjeljene nagrade glumcu komičaru, Nušićeva nagrada za najbolju predstavu u cjelini na osnovu odluke žirija, Nušićeva nagrada za najbolju predstavu u cjelini na osnovu glasova publike i nagrada "Milosav Buca Mirković" za najuspješnije glumačko ostvarenje na festivalu.

Pored pozorišnih predstava biće priređene pozorišne radionice, izložbe slika, program "Nušić, selu u pohode", promocije knjiga, a u improvizovanoj kafani "Dardaneli" nakon svake predstave organizovaće se razgovor sa glumcima i rediteljima.

Festival "Nušićevi dani" u Smederevu traje do 26. maja, prenosi RTS.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih
Viktor Nišić nagrađen za rad na temu „Svi naši preci“ Viktor Nišić nagrađen za rad na temu „Svi naši preci“
Vesni Kapor nagrada za roman "Maša i medvedi" Vesni Kapor nagrada za roman "Maša i medvedi"
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    3h 54m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    3h 18m
    0
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    18h 2m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    3h 12m
    0
  • U nedjelju guslarsko veče u Palama
    23h 39m
    2