Boračka organizacija otkazala sjednicu Skupštine BO Pale

07.07.2021. 13:16
0
IZVOR: Katera
Rukovodstvo Boračke organizacije opštine Pale nije se jutros pojavilo na ranije zakazanoj sjednici Skupštine Boračke organizacije Pale u sali opštinskog parlamenta, nakon čega je stigla informacija da je ista sinoć kasno otkazana.
 
Sjednici su u velikom broju ranije odazvali demobilisani borci, RVI i članovi porodica poginulih boraca Vojske Republike Srpske, koji su juče najavili svoj dolazak na današnju sjednicu, m,eđutim na istoj se nisu jutros pojavili predstavnici opštinske Boračke organizacije.
 
Iz Inicijativnog odbora za prevazilaženje nestatutarnog rada Boračke organizacije opštine Pale kažu da je za danas bila zakazana pomenuta sjednica, na koju nisu pozvani legalno izabrani delegati iz mjesnih odbora Boračke organizacije Pale, Koran, Obilićevo i Stanica.
 
- Nakon saznanja da je zakazana Skupština na koju nisu pozvani delegati koji su izabrani od strane boraca na skupštinama mjesnih organizacija, odlučili smo da dođemo na sjednicu i uzmemo učešće u radu. Međutim, iz nama nepoznatih razloga predsjednik BO Pale je u toku prethodne večeri pozivao delegate i otkazao sjednicu - kažu iz Inicijativnog odbora Pale.
 
Iz Inicijativnog odbora Pale ističu da su današnjoj sjednici prisustvovali predsjednik Komisije Skupštine Boračke organizacije Republike Srpske, koji je borce upoznao sa trenutnim stanjem koje su, kako kažu, zatekli u Palama.
 
Oni su istakli da je i juče i danas kancelarija Boračke organizacije Pale bila zaključana, te da nisu uspjeli stupiti u kontakt sa aktuelnim predsjednikom.
 
- Poručujemo rukovodstvu Boračke organizacije Pale da smo mi članovi porodica poginulih boraca, ratni vojni invalidi i demobilisani borci, dostojni svojih poginulih i preminulih ratnih drugova. Čuvamo njihovu čast i njihov dignitet i zbog toga ćemo biti pristojni i uljudni dok ne privedemo kraju ovaj cirkus koji ste nam priredili - istakli su iz Inicijativnog odbora Pale.
 
Pokušali smo stupiti u kontakt sa rukovodstvom Boračke organizacije Pale, ali na naše pozive nisu odgovorali.
 
Slika
Poziv na sjednicu Skupštine Boračke organizacije opštine Pale
Komentari 0
Povezane vijesti
Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću
Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO) Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
Prikupljeno 55 doza krvi u Palama Prikupljeno 55 doza krvi u Palama
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    8h 36m
    8
  • Na Vaskršnjem bazaru prikupljeno 2.820 KM
    23h 37m
    0
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    23h 20m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    11h 7m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    8h 50m
    0