Borenović: Izetbegović bez svog saborca Dodika politički ne postoji

18.12.2021. 10:31
4
IZVOR: srpskainfo.com

U ovoj sumanutoj političkoj farsi u koju su pretvorili BiH, dočekali smo da jedan Bakir Izetbegović hoće ne samo da određuje ko će raspolagati imovinom, nego i da lično raspoređuje NATO i EUFOR snage po BiH, poručio je predsjednik PDP Branislav Borenović.

- To je još jedan jadan pokušaj podizanja tenzija i zvecakanja tuđim oružjem – poručio je Borenović.

Borenović kaže da je bilo tužno čitati saopštnje nakon sjednice Glavnog odbora SDA, jer nema stranog faktora kojeg čelnici ove stranke nisu pozvali da reaguje, iako se upravo oni se kunu u suverenitet i integritet BiH.

– Od suvereniteta i integriteta tako ne ostaje ni slova, što neke ne pogađa pretjerano, ali Izetbegović nije pozvan da sam govori i poziva u ime BiH, jer smo i mi njeni akcionari. Dok poziva strane faktore da reaguju, ni na kraj pameti mu nije bilo da pozove na unutrašnji dogovor, osim izražene želje da Parlament BiH ozakoni odluku Valentina Incka bez parlamentarnog i ustavom propisanog mehanizma usvajanja, što on, naravno, i ne želi – istakao je Borenović.

Sve to, smatra lider PDP, govori o stvarnim Izetbegovićevim namjerama, koje nikako ne vode ka rješavanju, nego ka proubljivanju krize.

– “Ako hoćete mir, morate biti spremni na rat”, jezive su riječi onoga ko je rat posmatrao iz trezora, a danas lagano ispaljuje te teške riječi, unoseći nemir u narod, a samo da bi stvaranjem atmosfere straha sačuvao sebe – rekao je Borenović.

Borenović je Izetbegovićeve izjave o Miloradu Dodiku nazvao perfidnim i licemjernim.

– Bakir govori da su ovo zadnji trzaji Dodikove politike, a zapravo bez Dodika, svog saborca, partnera i prijatelja ni on politički ne postoji. Jesu ovo zadnji trzaji, ali i Dodikovi i Bakirovi, jer samo kada oni odu u političku prošlost ovaj narod će konačno moći da predahne i očekuje normalan život – zaključio je Borenović.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Relja 20.12.2021. 08:57
    Zamisli alternativu:
    Borenović, Tokić, Vukanović, Radončić, Mijatović, Magazinović, Šarović, Radović, Kukić, Bosić, Radović, Nikšić
    Blagoš Srbima
  • Generic placeholder image
    gago 19.12.2021. 07:46
    Ali zato Bakir,mlađani Živković,s vama sigurno postoji! Borenoviću,pročitani ste odavno kao "podguzne muve" ambasade VB u ovoj neprirodnoj tvorevini zvanoj BiH.
  • Generic placeholder image
    A 18.12.2021. 14:56
    SDA, DF, SDS, PDP=Gradjanska BiH 💪
  • Generic placeholder image
    Zeljko 18.12.2021. 11:33
    Komsic, Dino Konakovic i drugi mnogo dobro misle Republici Srpskoj. A oni su vasi saborci. Ili mozda grijesim.
Povezane vijesti
Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    16h 7m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    14h 51m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    9h 36m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    6h 35m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    6h 41m
    0