Бореновић: Изетбеговић без свог саборца Додика политички не постоји

18.12.2021. 10:31
4
ИЗВОР: srpskainfo.com

У овој суманутој политичкој фарси у коју су претворили БиХ, дочекали смо да један Бакир Изетбеговић хоће не само да одређује ко ће располагати имовином, него и да лично распоређује НАТО и ЕУФОР снаге по БиХ, поручио је предсједник ПДП Бранислав Бореновић.

- То је још један јадан покушај подизања тензија и звецакања туђим оружјем – поручио је Бореновић.

Бореновић каже да је било тужно читати саопштње након сједнице Главног одбора СДА, јер нема страног фактора којег челници ове странке нису позвали да реагује, иако се управо они се куну у суверенитет и интегритет БиХ.

– Од суверенитета и интегритета тако не остаје ни слова, што неке не погађа претјерано, али Изетбеговић није позван да сам говори и позива у име БиХ, јер смо и ми њени акционари. Док позива стране факторе да реагују, ни на крај памети му није било да позове на унутрашњи договор, осим изражене жеље да Парламент БиХ озакони одлуку Валентина Инцка без парламентарног и уставом прописаног механизма усвајања, што он, наравно, и не жели – истакао је Бореновић.

Све то, сматра лидер ПДП, говори о стварним Изетбеговићевим намјерама, које никако не воде ка рјешавању, него ка проубљивању кризе.

– “Ако хоћете мир, морате бити спремни на рат”, језиве су ријечи онога ко је рат посматрао из трезора, а данас лагано испаљује те тешке ријечи, уносећи немир у народ, а само да би стварањем атмосфере страха сачувао себе – рекао је Бореновић.

Бореновић је Изетбеговићеве изјаве о Милораду Додику назвао перфидним и лицемјерним.

– Бакир говори да су ово задњи трзаји Додикове политике, а заправо без Додика, свог саборца, партнера и пријатеља ни он политички не постоји. Јесу ово задњи трзаји, али и Додикови и Бакирови, јер само када они оду у политичку прошлост овај народ ће коначно моћи да предахне и очекује нормалан живот – закључио је Бореновић.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Реља 20.12.2021. 08:57
    Замисли алтернативу:
    Бореновић, Токић, Вукановић, Радончић, Мијатовић, Магазиновић, Шаровић, Радовић, Кукић, Босић, Радовић, Никшић
    Благош Србима
  • Generic placeholder image
    gago 19.12.2021. 07:46
    Али зато Бакир,млађани Живковић,с вама сигурно постоји! Бореновићу,прочитани сте одавно као "подгузне муве" амбасаде ВБ у овој неприродној творевини званој БиХ.
  • Generic placeholder image
    A 18.12.2021. 14:56
    SDA, DF, SDS, PDP=Gradjanska BiH 💪
  • Generic placeholder image
    Zeljko 18.12.2021. 11:33
    Komsic, Dino Konakovic i drugi mnogo dobro misle Republici Srpskoj. A oni su vasi saborci. Ili mozda grijesim.
Повезане вијести
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Додик дао рок од седам дана да се поништи Шмитов закон и најавио реакције Додик дао рок од седам дана да се поништи Шмитов закон и најавио реакције
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    10h 30m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    22h 3m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    21h 44m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    8h 44m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    6h 34m
    0