Borenović: UIO BiH otima milione građanima da bi ih dala tajkunima

15.08.2021. 18:38
0
IZVOR: srpskainfo.com

Zahtjev Uprave za indirektno oporezivanje BiH za odobravanje dodatnih 63 miliona KM za kupovinu zgrade u Banjaluci, krajnje je drzak i neosnovan, rekao je predsjedsjednik PDP i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović.

Borenović podsjeća da je inicijativa o poništavanju javne nabavke za kupovine zgrade u centru Banjaluke za potrebe UIO BiH, koja je skoro tri puta viša od već odobrene cijene, usvojena u Parlamentu.

Ipak, podsjeća Borenović, UIO BiH je uputio Savjetu ministra BiH zahtjev za dodatnih 63 miliona KM za kupovinu zgrade.

– Imali su 12 godina da kupe zgradu za odobrenih 38 miliona KM, da bi se sada sjetili da im treba baš ona od skoro 100 miliona, u vlasništvu firme bliske vladajućoj strukturi – poručio Borenović.

On je podsjetio Savjet ministara i vladajuću koaliciju SNSD-SDA-HDZ da je njima Parlament BiH uprava i da treba da postupaju “po onome što je izglasano u ovom domu”.

– UIO BiH treba da se uklopi u odobrenu cijenu koja je više nego dovoljna za izgradnju ili kupovinu savremene zgrade. U suprotnom, pokazaće da su uprava za direktno koruptivno oporezivanje građana BiH, otimajući od njih da bi stavljali milione u tajkunske džepove – kaže Borenović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Borenović: Podrška Marinku Božoviću za načelnika Istočne Ilidže Borenović: Podrška Marinku Božoviću za načelnika Istočne Ilidže
Borenović: „MUP Srpske da riješi slučaj napada na Novakovića“ Borenović: „MUP Srpske da riješi slučaj napada na Novakovića“
Prihodi od indirektnih poreza 9,727 milijardi KM Prihodi od indirektnih poreza 9,727 milijardi KM
Najčitanije
  • PU Istočno Sarajevo: Uhapšen muškarac zbog osnova sumnje da je mučio i ubio psa
    19h 10m
    6
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    20h 59m
    0
  • Pogledajte kako danas izgleda Crkva Hrista Spasitelja u Istanbulu koja je pretvorena u džamiju (FOTO/VIDEO)
    15h 28m
    16
  • Foča: Vozilo sletjelo u korito Drine, vozač teško povrijeđen
    15h 15m
    0
  • Sokočanin vrijeđao i prijetio maloljetniku, drugo lice ga pokušalo fizički napasti
    18h 37m
    2