Božović i Ćosić razgovarali o bitnim temama za napredak Istočne Ilidže, ali i Grada

28.12.2022. 15:26
1
IZVOR: srna.rs

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović razgovarali su o temama od zajedničkog interesa za grad i opštinu, među kojima su istakli dovršetak izgradnje šetališta koji će nositi ime doktora Miodraga Lazića i izgradnju pasarele koja će ga povezati sa Trgom Republike Srbije.

Na sastanku je bilo riječi i o izgradnji parka velikana srpskog zdravstva u krugu Bolnice "Srbija" i parkinga kod ove zdravstvene ustanove.

Ovo je bio četvrti u nizu sastanaka Ćosića sa predstavnicima opštinskih uprava sa područja grada Istočno Sarajevo, koji je bio posvećen saradnji sa opštinom Istočna Ilidža, saopšteno je iz Gradske uprave.

Božović je informisao Ćosića i o planiranom otvaranju Turističko-informativnog centra u ovoj opštini, koje se očekuje u prvim mjesecima naredne godine, što će ujedno biti prvi zvanično otvoreni takav centar od stvaranja jedinstvene gradske Turističke organizacije, što sagovornici smatraju veoma važnim korakom u ovoj oblasti.

Na sastanku je bilo riječi i o rješavanju ključnih pitanja kada je riječ o odvijanju saobraćaja na području Istočne Ilidže, u prvom redu potrebi izgradnje kružnih raskrsnica na određenim tačkama koje su prepoznate kao problematične, poput raskrsnice na Kuli.

- Saglasni smo i o potrebi realizacije projekata koji se odnose na uređenje korita rijeka kako ne bismo dolazili u situacije velikih poplava, kao i o potrebi rješavanja statusa autobuske stanice. Kao najvažniji projekat u oblasti obrazovanja kolege iz Istočne Ilidže navele su izgradnju zgrade gimnazije u ovoj opštini i sa tim smo potpuno saglasni - rekao je Ćosić.

Ćosić je istakao da će Gradska uprava pružiti svaku vrstu podrške, te izrazio nadu da će taj projekat što skorije biti realizovan, na zadovoljstvo srednjoškolaca i njihovih nastavnika.

- Bez obzira na političke razlike - ovo je bio veoma korektan i sadržajan sastanak, koji će sigurno rezultirati konkretnim aktivnostima na podizanju kvaliteta života ljudi u Istočnoj Ilidži, a samim tim i u cjelokupnom gradu Istočno Sarajevo - ocijenio je Ćosić. 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Mile Mesar 29.12.2022. 07:18
    Super, ima Lukavica da bude k'o Manhettan, samo sto je malo manja...
Povezane vijesti
Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    23h 10m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    14h 8m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    22h 34m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    20h 49m
    12
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    1h 12m
    1