Božović: Osnivanjem preduzeća za uslužni servis riješićemo brojne probleme

30.10.2020. 15:24
2
IZVOR: Katera

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović kaže da ova lokalna zajednica konstantno bilježi rast broja stanovnika i sve više se razvija, ali to, pored brojnih prednosti, neminovno dovodi do određenih problema sa kojima se nisu susretali ranije.

Božović dodaje da ono što su, prateći razvoj ove opštine, uočili kao probleme sa kojima su suočeni i stanovnici Istočne Ilidže, jeste nedostatak organizacije u okviru zajednica etažnih vlasnika, kao i nepostojanje preduzeća koje će upravljati javnim parkinzima na području ove lokalne zajednice.

- Dotrajale fasade, krovovi, nedovoljan broj formiranih zajednica etažnih vlasnika, neadekvatno održavanje zajedničkih prostorija, sve su to problemi sa kojima se susreću naši stanovnici. Naš cilj je da u narednom periodu osnujemo javno preduzeće za uslužni servis, kako bismo navedene probleme rješavali na organizovan i efikasan način - ističe Božović.

On dodaje da bi buduće preduzeće za uslužni servis preuzelo poslove održavanja, čišćenja i obezbjeđenja stambenih zgrada, odnosno zajedničkih prostorija, haustora, ali i javnih preduzeća i ustanova kojima je osnivač Opština Istočna Ilidža.

- Parking servis bi upravljao svim parkinzima na području naše opštine, a takođe bismo, nakon što se izgrade parkinzi koje smo predvidjeli, uveli mogućnost zakupa parking mjesta, za šta je zainteresovan sve veći broj naših sugrađana - kaže Božović.

Božović ističe da je siguran da će preduzeće za uslužni servis uspješno odgovoriti zadacima koje ispred njega postave.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Slavko 30.10.2020. 20:08
    Nadam se da cete u sledecem mandatu zavrsiti zapoceto i zaposliti sto vise gradjana Istocnog Sarajeva sto je zelja svih nas koji zivimo na ovim prostorima .
    Srecno Marinko
  • Generic placeholder image
    Mirko 30.10.2020. 17:17
    Podrska nacelnice!
    Opravdali ste povjerenje!
    Kasindo je uz vas!
Povezane vijesti
Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital! Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    11h 46m
    8
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    9h 48m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    23h 47m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    8h 41m
    0
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    8h 46m
    0