Braća Luka i Aleksandar Veljović na Evropskim prvenstvima u boksu

13.03.2024. 10:22
0
IZVOR: srna.rs

Članovi sokolačkog Bokserskog kluba "Glasinac" Luka i Aleksandar Veljović nastupiće kao reprezentativci BiH na prvenstvima Evrope u boksu, izjavio je Srni trener ovog kluba Predrag Bartula.

- Posebno smo ponosni što naši bokseri Veljovići, dva brata, u dva uzrasta, nastupaju za reprezentaciju na međunarodnim takmičenjima, što se rijetko dešava - izjavio je Bartula.

Luka Veljović postao je seniorski prvak BiH u kategoriji do 60 kilograma na Seniorskom prvenstvu BiH održanom od 8. do 10. marta u Banjaluci, te izborio nastup na Evropskom prvenstvu u boksu za seniore koje će biti održano od 15. do 27. aprila u Beogradu.

Bartula je izrazio zadovoljstvo što je predsjednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin prihvatio da se i Luka nađe na pripremama sa reprezentacijom Srbije od 20. marta do 15. aprila na Zlatiboru i na završnim pripremama u Beogradu.

Aleksandar Veljović, osvojio je prvo mjesto u svojoj kategoriji na Prvenstvu mladih boksera BiH u Bihaću održanom početkom marta.

Bartula je rekao da je riječ o mladom, šesnaestogodišnjem junioru koji je na Prvenstvu mladih imao dvije pobjede, te je određeno da kao član reprezentacije BiH učestvuje na juniorskom Evropskom prvenstvu u boksu u Sarajevu koje će biti održano od 19. do 30. juna.

On je podsjetio da je na prvenstvu BiH u Bihaću član sokolačkog kluba Rajko Tomović osvojio treće mjesto.

Bartula je izrazio uvjerenje da će Sokolac u narednom periodu imati trojicu boksera koji će nastupati na međunarodnim takmičenjima, što je, kaže, jedan od dokaza da se u Bokserksom klubu "Glasinac" dobro radi sa mladim generacijama.

Bokserski klub "Glasinac" osnovan je na Sokocu 2012. godine i spada među uspješnije u Republici Srpskoj i BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog
Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika
Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    16h 56m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    6h 9m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    5h 40m
    1
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    6h 3m
    0
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    21h 0m
    0