Bratunac: Donesena odluka o kreditnom zaduženju od 3,2 miliona KM

16.06.2020. 15:18
0
IZVOR: SRNA

Skupština opštine Bratunac donijela je danas novu odluku o kreditnom zaduženju ove lokalne zajednice za realizaciju kapitalnih projekata u iznosu od 3,2 miliona KM.

Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović rekao je da je prethodna odluka o kreditnom zaduženju donesena u februaru poništena jer zbog pojave virusa korona nije u zakonskom roku tražena i dobijena saglasnost Ministarstva finansija Republike Srpske za kreditno zaduženje.

Mlađenović je objasnio da je kreditno zaduženje predviđeno radi investiranja izgradnje industrijske i bescarinske zone kod novog graničnog prelaza kod mosta "Bratoljub", te izgradnje opštinske zgrade.

On je istakao da će podizanjem ovog kredita zaduženje ove opštine iznositi osam odsto od ukupnog prihoda za prošlu godinu, što je za 10 odsto manje od zakonskog maksimuma.

Na današnjoj sjednici bratunačkog parlamenta, koja je zbog mjera fizičke distance i sprečavanja širenja virusa korona održana u bioskopskoj sali, odbornici su donijeli odluku o pokrivanju deficita u opštinskom budžetu za prošlu godinu od 12.500 KM.

Sjednica je zbog verbalnih sukoba pojedinih odbornika i nekih članova opštinske uprave u jednom momentu kratko bila prekinuta i spriječen je fizički obračun učesnika.

Duga rasprava vodila se o izboru predsjednika Opštinske izborne komisije /OIK/.

Prilikom glasanja nijedan od dva kandidata nije dobio dovoljan broj glasova, pa je klub DNS-a zatražio da se odbornici javno pojedinačno izjašnjavaju i za predsjednika je izabrana Ivana Milanović, aktuelni sekretar Skupštine ove opštine. Taj prijedlog biće upućen Centralnoj izbornoj komisiji BiH na usvajanje.

Nakon jednočasovne pauze za ručak, poslije koje je bilo predviđeno razmatranje izvještaja o radu lokalnih firmi i ustanova čiji je osnivač opština Bratunac, zatim izvještaja o izvršenju opštinskog budžeta za prošlu godinu, te potvrđivanje odluka koje je u periodu vanrednih okolnosti zbog epidemije virusa korona donio Opštinski štab za vanredne situacije, u sali su se pojavili samo opozicioni odbornici i nije bilo kvoruma za rad i odlučivanje, pa je sjednica prekinuta i naknadno će biti zakazan njen nastavak.

Komentari 0
Povezane vijesti
Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
Sve više gojaznih u Srpskoj, posebno djece Sve više gojaznih u Srpskoj, posebno djece
Amerikanka se preko sira zaljubila u Hercegovinu Amerikanka se preko sira zaljubila u Hercegovinu
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    11h 43m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    16h 58m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    6h 26m
    1
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    8h 26m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    14h 44m
    0