Братунац: Донесена одлука о кредитном задужењу од 3,2 милиона КМ

16.06.2020. 15:18
0
ИЗВОР: СРНА

Скупштина општине Братунац донијела је данас нову одлуку о кредитном задужењу ове локалне заједнице за реализацију капиталних пројеката у износу од 3,2 милиона КМ.

Начелник општине Недељко Млађеновић рекао је да је претходна одлука о кредитном задужењу донесена у фебруару поништена јер због појаве вируса корона није у законском року тражена и добијена сагласност Министарства финансија Републике Српске за кредитно задужење.

Млађеновић је објаснио да је кредитно задужење предвиђено ради инвестирања изградње индустријске и бесцаринске зоне код новог граничног прелаза код моста "Братољуб", те изградње општинске зграде.

Он је истакао да ће подизањем овог кредита задужење ове општине износити осам одсто од укупног прихода за прошлу годину, што је за 10 одсто мање од законског максимума.

На данашњој сједници братуначког парламента, која је због мјера физичке дистанце и спречавања ширења вируса корона одржана у биоскопској сали, одборници су донијели одлуку о покривању дефицита у општинском буџету за прошлу годину од 12.500 КМ.

Сједница је због вербалних сукоба појединих одборника и неких чланова општинске управе у једном моменту кратко била прекинута и спријечен је физички обрачун учесника.

Дуга расправа водила се о избору предсједника Општинске изборне комисије /ОИК/.

Приликом гласања ниједан од два кандидата није добио довољан број гласова, па је клуб ДНС-а затражио да се одборници јавно појединачно изјашњавају и за предсједника је изабрана Ивана Милановић, актуелни секретар Скупштине ове општине. Тај приједлог биће упућен Централној изборној комисији БиХ на усвајање.

Након једночасовне паузе за ручак, послије које је било предвиђено разматрање извјештаја о раду локалних фирми и установа чији је оснивач општина Братунац, затим извјештаја о извршењу општинског буџета за прошлу годину, те потврђивање одлука које је у периоду ванредних околности због епидемије вируса корона донио Општински штаб за ванредне ситуације, у сали су се појавили само опозициони одборници и није било кворума за рад и одлучивање, па је сједница прекинута и накнадно ће бити заказан њен наставак.

Коментари 0
Повезане вијести
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    19h 36m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    19h 43m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    16h 25m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    11h 3m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    11h 35m
    0