Bratunac: Najavljeno pojačavanje mjera zaštite od korona virusa

22.10.2020. 12:49
0
IZVOR: SRNA

Opštinski štab za vanredne situacije u Bratuncu odlučio je na današnjoj sjednici da, u skladu sa najnovijim zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, do 16. novembra produži mjere s ciljem zaštite lokalnog stanovništva od virusa korona.

Štab je upoznat da je u Bratuncu trenutno osam osoba pozitivno na virus korona, od kojih je jedna na bolničkom liječenju, a u kućnoj izolaciji sedam osoba.

Opštinski štab je, imajući u vidu da je u Srpskoj trenutno loša epidemiološka situacija, a da je zdravlje ljudi najvažnije, donio odluku da se moraju ispoštovati sve mjere Republičkog štaba na lokalnom nivou.

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović naglasio je da se moraju pojačati mjere zaštite od virusa korona, uz visok nivo odgovornosti lokalne uprave i nadležnih opštinskih organa u poštovanju njihove primjene.

Mlađenović je istakao da će, osim kontrole sprovođenja donesenih mjera zaštite, biti pojačana dezinfekcija javnih površina, kao i objekata javnih ustanova i preduzeća, te privrednih kolektiva.

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak da se do 16. novembra zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, te sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica (/svadbe, krštenja, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode/.

U skladu sa tim zaključkom obavezno je nošenje maski na otvorenom prostoru, a pravna lica, preduzetnici i fizička lica koji u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima, moraju biti zaštićeni maskom, obavezno sprovoditi mjere dezinfekcije i obezbijediti masku građanima koji koriste njihove usluge, a nemaju ih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi
Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj
Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    3h 27m
    5
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    21h 59m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    16h 37m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    17h 9m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    22h 42m
    0