Budžet rebalansom povećan za oko 7,5 miliona KM

30.11.2023. 14:03
0
IZVOR: srna.rs

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su danas rebalans opštinskog budžeta za ovu godinu od oko 23,5 miliona KM, što je za oko 7,5 miliona KM više od planiranog, kao i odluku o njegovom izvršenju.

Načelnik opštine Jovan Katić izjavio je novinarima da su rebalansom stečeni uslovi za povećanje izdvajanja koja se tiču pronatalitetne politike, korisnika socijalne pomoći, stipendista, kapitalnih projeketa, ali i za povećanje plata u javnim ustanovama čiji je vlasnik opština.

Na današnjoj sjednici usvojen je i nacrt budžeta za 2024. godinu u uznosu od 27.816.000 KM, u kojem je, prema Katićevim riječima, 13 miliona KM predviđeno za kapitalne investicije koje će biti realizovane u narednoj godini.

Katić je podsjetio da je prije svega desetak godina budžet opštine iznosio oko 5,5 miliona KM.

- Ponosni smo na ovakav budžet i sigurni smo da ćemo ga u potpunosti realizovati. Prilikom njegovog kreiranja povećane su stavke koje ćemo realizovati u narednoj godini, tako da će ovaj budžet sigurno tokom godine rebalansom biti i povećan - naveo je Katić.

On je naglasio da su u budžetu za narednu godinu predviđeni brojni kapitalni projekti, među kojima je više od tri miliona KM za sanaciju i izgradnju novih saobraćajnica, kao i izgradnja sportsko-rekreativnog centra - otvorenog bazena, čiji je projekata zavšen, a uskoro se očekuje i raspisivanje javne nabavke.

Katić je rekao i da su u budžetu predviđena sredstva za završetak izgradnje novog vrtića, kao i za uređenje parkovskih i zelenih površina.

- Jako je bitno što smo se posvetili svakoj mjesnoj zajednici. Povećali smo izdvajanja za sve socijalne kategorije, udruženja, sportske kolektive, manifestacije i za sva dešavanja koja će biti organizovana naredne godine - ukazao je Katić.

Odbornici su usvojili i odluku o kreditnom zaduženju Doma zdravlja Istočno Sarajevo, nakon što je to, kao suvlasnik, učinila i Skupština opštine Istočna Ilidža.

Katić je pojasnio da će novcem od kreditnog zaduženja biti uplaćeni zaostali porezi i doprinosi radnicima u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Odbornik SDS-a Bosiljka Dunjić rekla je da ova stranka nije podržala izvještaj o izvršenju budžeta za ovu godinu, te zatražila da on bude objavljen na opštinskom sajtu, kako bi mogli i građani da ga vide.

Dunjićeva je rekla i da je predala četiri amandmana i jednu inicijativu, o kojima će biti raspravljano na narednoj sjednici. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO) Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
U subotu privremena obustava saobraćaja u Istočnom Novom Sarajevu U subotu privremena obustava saobraćaja u Istočnom Novom Sarajevu
U subotu trka za osnovce u Istočnom Novom Sarajevu, prijave u toku U subotu trka za osnovce u Istočnom Novom Sarajevu, prijave u toku
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 11m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 34m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 7m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    13h 4m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    12h 55m
    0