Česi protiv Kosova htjeli podignuti dron s parolom "Kosovo je srpsko"

07.09.2019. 10:05
0
IZVOR: nezavisne.com

Uhapšeno je osam državljana Češke koji su namjeravali da danas na utakmici Kosovo-Češka podignu dron s parolom "Kosovo je srpsko".

Češki navijači spremili su dron sa zastavom -Kosovo je srpsko-, uoči utakmice Kosovo - Češka na stadionu -Fadilj Vokri- !

Selekcija tzv. Kosova domaćin je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. u subotu u 15 časova, a mjere pretresa bile su rigorozne za gostujuće navijače.

Poznato je da češki ultrasi pružaju veliku podršku Srbiji i veoma često se na češkim tribinama kače transparenti -Kosovo je Srbija- , ovaj put su željeli da prirede predstavu sa dronom, koji bi nosio zastavu -Kosovo je srpsko- .

Policija u Uroševcu je kod šest muškaraca i dvije žene pronašla zastave i dron, koji su zaplijenjeni, prenosi sajt -Indeksonlajn-.

Oduzete su dvije zastave Srbije, jedan transparent, jedan dron, jedna kamera i dva uređaja za radio-vezu. Takođe, jedan od Čeha imao je i državljanstvo Srbije, a svi su po nalogu tužioca poslati u pritvor.

Podsjetimo, prije pet godina, na utakmici reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu na stadionu Partizana, duel je prekinut u 42. minutu zbog drona sa zastavom -Velike Albanije-, kojim je upravljao Ismail Morina.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Joanikije: Kosovo je danas grdno sudilište Mitropolit Joanikije: Kosovo je danas grdno sudilište
Mitropolit Joanikije: Kosovo - srpsko ognjište koje ostaviti nećemo! Mitropolit Joanikije: Kosovo - srpsko ognjište koje ostaviti nećemo!
Bačena eksplozivna naprava na srpski lokal u Ranilugu Bačena eksplozivna naprava na srpski lokal u Ranilugu
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    13h 34m
    12
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    12h 30m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    12h 34m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    9h 27m
    0
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    11h 24m
    0