Cicipas izbacio Rubljova sa Rolan Garosa

07.10.2020. 19:38
0
IZVOR: Telegraf.rs

Grčki teniser Stefanos Cicipas pobijedio je Andreja Rubljova u četvrtfinalu Rolan Garosa u tri seta i poslije nešto manje od dva sata igre se sa 7:5, 6:2 i 6:2 plasirao u polufinale turnira.

Tamo Stefanosa čeka pobjednik okršaja između Novaka Đokovića i Pabla Karenjo-Buste.

Cicipas je od starta diktirao tempo meča protiv Rubljova, pa je već u drugom gemu propuštao prilike za brejk svojim greškama.

Malo je oscilirao, pa je u trećem gemu spasao dvije brejk lopte, u petom gemu je i pretrpio brejk za 3:2 u korist Rubljova.

Rus je tada odigrao lijep drajv volej, ali je tek nakon toga Cicipas zaigrao bolje i uhvatio posljednji voz da se vrati u meč i poravna na 5:5.

Rubljov je u tim trenucima griješio, Cicipas je to koristio i u završnici seta napravio novi brejk za 1:0.

U drugom setu je opet presudio drugi dio seta, jer je Grk u šestom i osmom gemu pravio brejkove za 2:0 i u treći set ušao sa velikom prednošću.

Stefanos je i tu u četvrtom gemu oduzeo servis Andreju, opet zaprijetio u šestom i lagano poveo sa 5:2.

Andrej je i tada varirao od poena do poena. U jednom odigra perfektnu dijagonalu, u sljedećem izbaci lopticu iz servis polja, preko osnovne linije rivala.

Tako je Cicipas već u osmom gemu imao meč loptu koju nije iskoristio, ali je onda u narednom gemu rutinski i bez izgubljenog poena završio posao.

Komentari 0
Povezane vijesti
Cicipas osvojio Masters u Monte Karlu: Nakon meča savladale ga emocije (VIDEO) Cicipas osvojio Masters u Monte Karlu: Nakon meča savladale ga emocije (VIDEO)
Ko je bio Rolan Garos? Teniski reket spasao čovjeka po kome turnir nosi ime, iako nije bio teniser Ko je bio Rolan Garos? Teniski reket spasao čovjeka po kome turnir nosi ime, iako nije bio...
Đoković u finalu Rolan Garosa Đoković u finalu Rolan Garosa
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    4h 45m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    15h 3m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    15h 9m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    15h 7m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    13h 58m
    0