Članovi "Javorine" pomažu starijoj populaciji

23.03.2020. 21:24
0
IZVOR: Srna

Planinarsko društvo "Javorina" sa Pala uručilo je danas donaciju u hrani i ličnoj higijeni bračnom paru Jugović, koji je zagazio u duboku devetu deceniju života, a zbog pojave virusa korona ne smiju izlaziti napolje.

-Deda je na postelji, a baka teško pokretna- rekao je Srni sekretar Planinarskog društva Simo Terzić, koji je danas uručio pomoć.

On kaže da su članovi društva, zbog nemogućnosti organizovanja planinarskih akcija, odlučili da dostavljaju hranu, higijenska sredstava i lijekove starijoj populaciji koja živi u zabačenim dijelovima opštine Pale i mjestima sa slabom putnom infrastrukturom.

Navodeći da članovi "Javorine" pomažu i onima koji nemaju ili čiji potomci ne žive sa njima u istom mjestu, Terzić je apelovao na ljude da im jave ukoliko poznaju osobe starije od 65 godina bez rodbine, kako bi mogli brzo i adekvatno reagovati.

On je naglasio da su se članovi planinarskog društva dogovorili da do kraja vanrednog stanja djeluju kao volonteri.

-Nikada nam nije bilo potrebnije nego sad da budemo ljudi- rekao je Terzić.

Stanovnici opštine kojima je potrebna pomoć mogu se obratiti Planinarskom društvu "Javorina" za pomoć na brojeve telefona 066/149-907 Simo Terzić ili 065/911-710 Ognjen Čvoro.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    3h 34m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    13h 52m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    13h 58m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    13h 56m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    12h 47m
    0