Ćosić: U mom zahtjevu je prošlost 156.000 Srba koji su gradili Sarajevo

09.04.2021. 20:22
1
IZVOR: Katera

Lider stranke "Narod i pravda" Elmedin Konaković kao odgovor na inicijativu gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića da grad Sarajevo ukloni sve table koje podstiču na mržnju prema Srbima, na svom "Fejsbuk" profilu napisao je da u vezi tog zahtjeva Ćosić treba da im odgovori na nekoliko pitanja.

Između ostalog, Konaković je napisao da Ćosić treba da odgovori na pitanja ko je granatirao Vijećnicu, da iskaže svoj stav prema navodnom genocidu u Srebrenici, masakru na Markalama.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić je na svojoj "Fejsbuk" stranici naveo da je zahtjev podnio kao građanin i stanovnik zemlje u kojoj živi gradskoj upravi grada Sarajeva i opštinskoj upravi opštine Stari Grad.

Ćosić je dodao da je taj zahtjev izazvao brojne negativne kritike i osude od strane javnosti u Sarajevu.

- Želim Vam reći da me ne zanimaju vaši napadi i osude, niti sam Vam se ovim namjeravao prikazati Velikosrbinom. I što mi je najbitnije, nisam se ni svom narodu želio predstaviti Velikosrbinom i zamajavati ga. Ja sam,u stvari,jedan manji Srbin - napisao je Ćosić.

Dodaje da je zahtjev koji je poslao "zahtjev istrajnosti predstavnika jednog grada i 65.000 stanovnika tog grada koji ne žele da budu kvalifikovani zločincima, agresorima, genocidnim".

- U tom zahtjevu je prošlost 156.000 Srba Sarajeva koji su gradili grad koji uživate. Vijekovima unazad. Istrajaćemo u tom zahtjevu. Hladne glave i razgovorom - poručio je Ćosić.

Ćosić je dodao da treba da bude stid svakog Bošnjaka zločinca zbog suze koju je pustila majka nevino ubijenog srpskog civila u ratu, kao što je i njega stid svakog Srbina zločinca zbog kog je stradao nevini Bošnjak civil.

- Ali nas zločincima i genocidnim, prikazivati nećete. Poštovani gospodine Konakoviću, doći ću Vam opet sa istim zahtjevom i kada obiđem mjesta stradanja Bošnjaka u Srebrenici i Srba u Kravicama kod Bratunca. Moj rod je, gospodine Konakoviću, vijekovima unazad sakupljao krhotine razbijenih ogledala zajedništva u kojima smo se poslije zajedno ogledali - napisao je Ćosić na svojoj "Fejsbuk" stranici.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    JANA 11.04.2021. 09:37
    Tako je gospodine Ćosić! Dosta je zamajavanja, vratite dostojanstvo svom narodu!
Povezane vijesti
Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    21h 35m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    7h 8m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    21h 45m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    7h 14m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    7h 12m
    0