Ћосић: У мом захтјеву је прошлост 156.000 Срба који су градили Сарајево

09.04.2021. 20:22
1
ИЗВОР: Kатера

Лидер странке "Народ и правда" Елмедин Kонаковић као одговор на иницијативу градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића да град Сарајево уклони све табле које подстичу на мржњу према Србима, на свом "Фејсбук" профилу написао је да у вези тог захтјева Ћосић треба да им одговори на неколико питања.

Између осталог, Конаковић је написао да Ћосић треба да одговори на питања ко је гранатирао Вијећницу, да искаже свој став према наводном геноциду у Сребреници, масакру на Маркалама.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић је на својој "Фејсбук" страници навео да је захтјев поднио као грађанин и становник земље у којој живи градској управи града Сарајева и општинској управи општине Стари Град.

Ћосић је додао да је тај захтјев изазвао бројне негативне критике и осуде од стране јавности у Сарајеву.

- Желим Вам рећи да ме не занимају ваши напади и осуде, нити сам Вам се овим намјеравао приказати Великосрбином. И што ми је најбитније, нисам се ни свом народу желио представити Великосрбином и замајавати га. Ја сам,у ствари,један мањи Србин - написао је Ћосић.

Додаје да је захтјев који је послао "захтјев истрајности представника једног града и 65.000 становника тог града који не желе да буду квалификовани злочинцима, агресорима, геноцидним".

- У том захтјеву је прошлост 156.000 Срба Сарајева који су градили град који уживате. Вијековима уназад. Истрајаћемо у том захтјеву. Хладне главе и разговором - поручио је Ћосић.

Ћосић је додао да треба да буде стид сваког Бошњака злочинца због сузе коју је пустила мајка невино убијеног српског цивила у рату, као што је и њега стид сваког Србина злочинца због ког је страдао невини Бошњак цивил.

- Али нас злочинцима и геноцидним, приказивати нећете. Поштовани господине Конаковићу, доћи ћу Вам опет са истим захтјевом и када обиђем мјеста страдања Бошњака у Сребреници и Срба у Кравицама код Братунца. Мој род је, господине Конаковићу, вијековима уназад сакупљао крхотине разбијених огледала заједништва у којима смо се послије заједно огледали - написао је Ћосић на својој "Фејсбук" страници.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    JANA 11.04.2021. 09:37
    Tako je gospodine Ćosić! Dosta je zamajavanja, vratite dostojanstvo svom narodu!
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    11h 50m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    14h 9m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    14h 36m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    17h 16m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    9h 57m
    0