Crveni krst Istočno Sarajevo: Sutra pokazna vježba terenskih ekipa

16.10.2020. 12:24
0
IZVOR: Katera

Crveni krst Republike Srpske sutra će u Istočnom Sarajevu, povodom 13. oktobra - Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, organizovati pokaznu vježbu višenamjenskih terenskih ekipa.

U vježbi će učestvovati ekipe Crvenog krsta Istočna Ilidža i Pale, Teritorijalna vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo i Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Istočno Sarajevo, a koja će povodom 16. oktobra, Međunarodnog dana reanimacije, predstaviti i kardiopulmonalnu reanimaciju, saopšteno je iz Crvenog krsta.

Pokaznom vježbom višenamjenskih terenskih ekipa Crvenog krsta u saradnji sa parterima u sistemu zaštite i spasavanja biće prezentovana pripremljenost i osposobljenost svih timova u slučaju prirodne ili druge nesreće i njihova koordinacija na terenu.

Crveni krst Republike Srpske, organizacija sa jasno definisanim ciljevima i zadacima na humanitarnom polju, u skladu sa misijom i javnim ovlaštenjima radi na ublažavanju ljudskih patnji, naročito izazvanih velikim prirodnim nepogodama, katastrofama i oružanim sukobima.

Zadatak Crvenog krsta Republike Srpske, u slučaju prirodne ili druge katastrofe, jeste da stanovništvu ugroženog područja pruži neophodnu pomoć i olakša patnje sa kojima se, tom prilikom, suočava.

Pokazna vježba biće održana na Trgu Dr Miodrag Lazić, u naselju Dobrinja jedan, sa početkom u 12.00 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Na Palama podijeljeno 70 paketića i plišanih meda u okviru akcije "Po jedan medo za svako čedo" Na Palama podijeljeno 70 paketića i plišanih meda u okviru akcije "Po jedan medo za svako č...
Ekipa OŠ ”Petar Petrović Njegoš” najbolja na opštinskom takmičenju Crvenog krsta Ekipa OŠ ”Petar Petrović Njegoš” najbolja na opštinskom takmičenju Crvenog krsta
Najčitanije
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    23h 40m
    0
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    16h 8m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    21h 41m
    2
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    22h 33m
    1
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    1h 41m
    0