Црвени крст Источно Сарајево: Сутра показна вјежба теренских екипа

16.10.2020. 12:24
0
ИЗВОР: Катера

Црвени крст Републике Српске сутра ће у Источном Сарајеву, поводом 13. октобра - Међународног дана смањења ризика од катастрофа, организовати показну вјежбу вишенамјенских теренских екипа.

У вјежби ће учествовати екипе Црвеног крста Источна Илиџа и Пале, Територијална ватрогасна јединица Источно Сарајево и Служба хитне медицинске помоћи Дома здравља Источно Сарајево, а која ће поводом 16. октобра, Међународног дана реанимације, представити и кардиопулмоналну реанимацију, саопштено је из Црвеног крста.

Показном вјежбом вишенамјенских теренских екипа Црвеног крста у сарадњи са партерима у систему заштите и спасавања биће презентована припремљеност и оспособљеност свих тимова у случају природне или друге несреће и њихова координација на терену.

Црвени крст Републике Српске, организација са јасно дефинисаним циљевима и задацима на хуманитарном пољу, у складу са мисијом и јавним овлаштењима ради на ублажавању људских патњи, нарочито изазваних великим природним непогодама, катастрофама и оружаним сукобима.

Задатак Црвеног крста Републике Српске, у случају природне или друге катастрофе, јесте да становништву угроженог подручја пружи неопходну помоћ и олакша патње са којима се, том приликом, суочава.

Показна вјежба биће одржана на Тргу Др Миодраг Лазић, у насељу Добриња један, са почетком у 12.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
На Палама подијељено 70 пакетића и плишаних меда у оквиру акције "По један медо за свако чедо" На Палама подијељено 70 пакетића и плишаних меда у оквиру акције "По један медо за свако ч...
Екипа ОШ ”Петар Петровић Његош” најбоља на општинском такмичењу Црвеног крста Екипа ОШ ”Петар Петровић Његош” најбоља на општинском такмичењу Црвеног крста
Ученици ОШ "Петар Петровић Његош" побједници такмичења Црвеног крста РС Ученици ОШ "Петар Петровић Његош" побједници такмичења Црвеног крста РС
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    16h 59m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    16h 30m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    12h 46m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    16h 53m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    8h 41m
    2