Cvijanović: Isplatićemo bruto plate svim radnicima

23.03.2021. 12:32
4
IZVOR: srpskainfo

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je na sastanku sa ugostiteljima i frizerima usaglašeno nekoliko stvari, a da je najvažnije to što je iskazana briga prema zdravlju svih građana.

- Naša želja je da što prije završimo ovaj težak period -  rekla je ona.

Ona je dodala da su potrebne mjere za kreiranje pomoći privredi, te da su predstavnici institucija dobili i nekoliko konkretnih prijedlog od preduzetnika s ciljem da se sačuva svako radno mjesto.

Čim se stvore pretpostavke, kako je rekla Cvijanovićeva, mjere će biti popuštene i biće otvoreni kafići, restorani i frizerski saloni. Ona je dodala da na ruku sigurno ide i ljepše i topije vrijeme.

Premijer Srpske Radovan Višković rekao je da su mjere zatvaranja bile iznuđene i da nisu ničiji hir.

– Republika Srpska je sigurno prema ovoj branši imala najliberalnije mjere u cijeloj regiji. Ali, evo i danas podaci o zaraženima nam govore da moramo preduzimati mjere – dodao je on.

On je rekao da će Vlada Republike Srpske plaćati bruto plate za sve radnike čijim poslodavcima je zabranjen rad zaključkom Štaba za vanredne situacije.

Dogovoreno je da se već u petak krene sa realizacijom dogovorenog.

Višković je rekao da će biti omogućen i reprogram poreskih obaveza za prošlu godinu.

– Izvinjavam se još jednom ovim ljudima u smislu da je nedostajalo malo više komunikacije na liniji udruženja resornih ministarstava. Oni tvrde da su ih mjere iznenadile i zatekle. Mi smo medijski pripremali na mjere, ali prihvatam odgovornost da nije bilo direktne komunikacije – dodao je Višković.

On je dodao da su kozmetičari i frizeri dali primjedbu da nisu branša gdje dolazi do zaražavanja i da ne krše mjere.

– Vjerovatno ćemo poslije sedam dana razmisliti da njima dozvolimo neometan rad – istakao je Višković.

On je dodao da nema predstavnika tržnih centara, ali da i za njih sve dogovoreno vrijedi.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Xxx 23.03.2021. 16:41
    Anonimno,

    Pa i oni su mogli biti gazde ko im brani...gazda svako može biti.Samo nek izvoli...da vidi sto je lako...
  • Generic placeholder image
    Anonimno 23.03.2021. 15:50
    A moj Viškoviću, hajde živ bio nemoj nas više porediti sa okruženjem, dal si ti uopšte normalan kad izgovaraš te riječi. Vama prešlo u naviku govoriti kako smo najbolji u okruženju jel ti to ozbiljno il misliš da smo baš toliki kreteni
  • Generic placeholder image
    Anonimno 23.03.2021. 14:39
    Meni je zao radnika koji rade kod ovih gazda ,jer oni vecina , cast izuzecima imaju po nekoliko stanova , poslovnih prostora koje izdaju i uzimaju kirije , a sta ce ovi nesretnici sto rade za njih , a oni il su prijavljeni na 4 sata il nisu nikako.Dajte toj sirotinji plate da prehrane porodice ako ih ima negdje u evidenciji.
  • Generic placeholder image
    Zagor Te Nej 23.03.2021. 13:28
    Pita li se iko u ovoj drzavi u kojoj makar pola stanovnistva ne radi od cega zive ti Baltazari (cikica koji je sve probleme rijesavao iz carobne epruvete) mogla bi i neka pomoc za sve punoljetne gradjane nase Republike kad se vec poredite sa Srbijom pa prepisite i to...
Povezane vijesti
Održan sastanak sa predstavnicima Doma zdravlja – Nagomilane probleme hitno rješavati! Održan sastanak sa predstavnicima Doma zdravlja – Nagomilane probleme hitno rješavati!
Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“ Dogovoreno da JKP „Sveti Marko“ vrši naplatu za održavanje Gradskog groblja „Crkvice“
Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 9m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 4m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 58m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 7m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 17m
    0