Dan bez automobila u Palama

22.09.2021. 08:28
1
IZVOR: SRNA

Na Palama će danas, povodom evropske kampanje "Dan bez automobila", na sat vremena za saobraćaj biti zatvorene dvije ulice u užem centru.

Saobraćaj će biti zatvoren od 11.00 do 12.00 časova u ulicama Milana Simovića i Milutina Milankovića, a iz policije navode da će saobraćaj biti preusmjeren alternativnim putnim pravcima i ulicama.

Povodom evropske kampanje "Dan bez automobila" biće održan prigodan program s ciljem podizanja svijesti o značaju zaštite životne sredine, kao i zaštiti učesnika u saobraćaju, posebno djece.

Iz Osnovne škole "Pale" najavljeno je da obilježavanjem međunarodnog "Dana bez automobila" žele podstaći stanovnike da se, kad god je to moguće, oslanjaju na alternativne vidove prevoza čime se smanjuje zagađivanje, buka i opasnost u saobraćaju.

U programu će učestvovati učenici paljanske osnovne škole, Dječiji centar "Bubamara", Policijska uprava za bezbjednost saobraćaja Pale i Udruženje "Klub ideja" uz podršku lokalne zajednice i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Dodo 22.09.2021. 09:45
    A može li mi neko pojasniti da li "alternativnim vidovima prevoza" računate i javni prevoz? Jer skoro pa nepostojeći kod nas; odličan primjer (ne)povezanosti sa Sarajevom. Ljudi koji žive u ruralnim predjelima (npr. Podvitez) ne mogu baš biciklom da dođu u Pale po namirnice u januaru. A pijane taksiste koji naplaćuju evropske cijene po kilometru da ne spominjemo. Tako da i nekako uspijemo podignuti svijest, kako živjeti ovdje bez automobila ako nemamo alternativu?
Povezane vijesti
Privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu Privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak na Palama Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u petak na Palama
Najčitanije
  • Ilidžanci – najveće žrtve i najbolji borci Republike Srpske (FOTO)
    19h 20m
    7
  • Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
    19h 52m
    0
  • Policajac uboden nožem!
    15h 3m
    0
  • Đoković sa kacigom izašao među navijače (VIDEO)
    20h 1m
    0
  • Privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    41m
    0