Danas će biti promjenljivo oblačno i toplo vrijeme

12.09.2019. 09:27
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u protekla 24 časa nije bilo rođenih beba. Na bolničko liječenje primljena su 36 pacijenta.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo u protekla 24 časa nije imala intervencija.

Grad je ovoga jutra uredno snabdijeven vodom, što se tiče električne energije zbog radova u TS 110/10/35 kV Foča organizovanih od strane preduzeća ‘‘Elektroprenos BiH”, u vremenu od 09:00 do 18:00 časova, bez električne energije će ostati najveći dio potrošača na području opštine Foča, izuzev potrošača na području TS 35/10 kV Miljevina i TS 10/0,4 kV: Univerzitetska bolnica Foča, Kazneno-popravni zavod Foča, Centar 1, Centar 3 i Centar 4.

Saobraćaj u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, uz zadovoljavajuće uslove za vožnju, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske vozačima savjetuju da budu oprezni, naročito u centralnim i istočnim krajevima, gdje se očekuju kišni periodi.

Jutarnja magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost, posebno u kotlinama i uz riječne tokove, a na putevima koji prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina pojačana je opasnost od odronjavanja kamenja i zemlje na kolovoz.

Saobraćaj se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom trakom, zbog izgradnje male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici. 

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo oblačno i toplo vrijeme, uz uslove za rijetke pljuskove u centralnim i istočnim predjelima, te dnevnu temperaturu od 20 do 25 stepeni Celzijusovih.

Ujutro i prije podne biće promjenljivo oblačno, pretežno oblačno na jugu, istoku i djelimično na sjeveru, dok će na sjeveroistoku i jugoistoku biti sunčanih intervala, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana zadržaće se promjenjivo vrijeme uz sunčane intervale. Poslije podne će postojati uslovi za po koji pljusak u centralnim i istočnim predjelima, ponegdje i na sjeveru, uglavnom u Posavini.

Prema večeri očekuje se smanjenje oblačnosti, da bi uveče i u noći bilo pretežno vedro.

Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    2h 42m
    9
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    22h 51m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    23h 56m
    4
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    1h 26m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    17h 39m
    0