Danas promjenljivo i toplo

21.05.2024. 08:17
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražio je 81 pacijent.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Višegrad,

Zbog radova na 10 kV vodu Župa  doći do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima: Vlahovići, Gostilja i Dubovo.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 30 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 15 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija redovno, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, pa se vozačima savjetuje oprezna vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama u usjecima, a u kotlinama mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog izvođenja radova izmijenjen je režim saobraćaja na putevima Crna Rijeka-Jajce, kružna raskrsnica u Trebinju, Prijedor 3-Koprivna, Nova Topola-Klašnice 1, Han Pijesak 2 – Sokolac, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" u mjestu Pale.

Zbog minerskih radova dolaziće do privremenih obustava saobraćaja na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta na lokalitetu Han Derventa /opština Pale/, na kamenolomu "Grapska-Kostajnica" na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica, na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo–Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja do kraja godine.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti promjenljivo vrijeme uz smjenu sunčanih perioda, ponegdje sa prolaznom kišom ili pljuskom prijepodneva i maksimalnom temperaturom od 25 do 31 stepen Celzijusov.

Od sredine dana nestabilno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Lokalno, pogotovo na sjeveru, moguće su nepogode uz jače pljuskove i obilnije padavine u kratkom periodu i pojavu grada.

Na jugu Hercegovine očekuje se rjeđa pojava pljuskova. Biće vjetrovito uz umjeren do jak južni vjetar

Duvaće slab do umjeren vjetar, ponegdje jak, istočni i jugoistočni. U Hercegovini umjereno, na udare jako jugo.

U većini predjela jutros je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u sjevernim i istočnim područjima zabilježeni su lokalni pljuskovi, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica devet, Sokolac, Gacko i Čemerno 14, Drvar 15, Mrkonjić Grad i Ivan Sedlo 16, Prijedor, Gradačac i Zenica 17, Banjaluka, Zvornik, Bileća, Sarajevo i Tuzla 18, Trebinje 19, Bijeljina, Doboj, Livno i Mostar 20, te Neum 24 stepena Celzijusova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra oblačno s kišom Sutra oblačno s kišom
Naš grad bogatiji za djevojčicu Naš grad bogatiji za djevojčicu
Sutra oblačno, ponegdje kiša Sutra oblačno, ponegdje kiša
Najčitanije
  • Oporavilište Kasindo kao centar društvenih dešavanja
    19h 31m
    0
  • Pogača sa špinatom i sirom
    19h 33m
    0
  • Najava isključenja struje u Istočnoj Ilidži
    15h 45m
    0
  • Lažna "Temu" aplikacija krade podatke o karticama
    18h 36m
    0
  • Potvrđena optužnica protiv Paljanina zbog nasilja u porodici
    18h 30m
    0