Danas toplo, ali nestabilno

10.05.2022. 08:17
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 25 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Istočna Ilidža,

Zbog radova na 10 kV vodu  Kasindo iz TS 35/10 kV Vojkovići,  doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:00 do 14:00 časova potrošačima u naseljima:  Brzanj i Vrelo Kasindo.

Novo Goražde,

Zbog radova na 10 kV vodu Kopači – Ustiprača doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9:00 do 14:00 časova potrošačima u naseljima: Ustiprača i Hladila.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 56 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 18 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice imale su jednu intervenciju u protekla 24 časa.

Opština Sokolac: Jedna intervencija od 14.00 do 16.00 časova na gašenju zapaljenog kamiona u Pedišama. U gašenju učestvovala tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom, nije bilo povrijeđenih lica.

Na većini puteva u Republici Srpskoj jutros se saobraćaj odvija nesmetano, a uslovi za vožnju su povoljni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog oštećenja mosta, zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase iznad 10 tona na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta granica Brodar-Rudo, a za ostala vozila se ograničava brzina kretanja preko mosta na 20 kilometara na čas.

Zbog izvođenja deminerskih radova svaki radni dan od 8.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja na dionici Brod na Drini dva - Vrba na lokaciji Tjentište u opštini Foča, i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog deminerskih radova od 8.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja na dionici magistranog puta preko Tjentišta, u trajanju od 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se na dionici puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići odvija otežano jednom saobraćajnom trakom.

Na regionalnom putu Bistrica-Podgrab, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, a zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna saobraćaj obustavljen.

Vangabaritni prevoz kreće se pravcem granični prelaz Podvrsnik - Ljubinje - Trebinje - granični prelaz Klobuk, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti toplo, ali nestabilno vrijeme, uz jači razvoj oblaka.

U pojedinim dijelovima prema jugu očekuju se pljuskovi praćenim grmljavinom, a lokalno su moguće nepogode uz pojačan vjetar, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura vazduha od 21 do 26, a u višim predjelima od 17 stepeni Celzijusovih.

Vjetar slab do umjeren sjevernih smjerova, poslijepodne u zoni padavina pojačan.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Han Pijesak i Čemerno pet, Sarajevo šest, Sokolac sedam, Bileća osam, Mrkonjić Grad, Novi Grad i Rudo devet, Prijedor i Tuzla deset, Banjaluka i Bihać 11, Bijeljina i Doboj 12, Trebinje 13 i Mostar 14 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra ujutro sunčano i toplo, poslije podne kiša Sutra ujutro sunčano i toplo, poslije podne kiša
Danas nestabilno sa pljuskovima Danas nestabilno sa pljuskovima
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    20h 35m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    6h 8m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    20h 45m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    6h 14m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    6h 12m
    0