Danas toplo, do 33 stepena Celzijusova

17.06.2024. 08:43
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 18 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistibucija,

Višegrad,

Zbog radova na 10 kV vodu Župa doći će do privremenih prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

- u periodima od 9.30 do 10.00 časova i od 13.00 do 13.30 časova potrošačima u naseljima: Kalate, Kosovo Polje, Sase, Haluge, Češalj i Višegradska banja.

- U periodu od 9.30 do 13.30 časova potrošačima u naseljima: Greben, Jelačići, Brštanica, Miloševići, Resnik, Koritnik, Mušići, Prelovo, Omeragići, Vlahovići, Gostilja, Dubovo, Prelovska Rijeka, Pozderčići, Kupusovići, Blace, Stari Brod, Klašnik i Ristići.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena je djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 18 pacijenata.

Za Dom zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu jutros nema podataka.

Vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su jednu intervenciju.

Jedna tehnička intervencija na sapiranju ceste poslije saobraćajne nezgode, u vremenu od 15.52 do 16.30časova, u mjestu Jahorinski put. 

Na putevima u Republici Srpskoj i FBiH jutros se saobraća po suvim kolovozima, magle ima mjestimično u kotlinama, posebno na području Kostajnice, a na dionicama u usjecima mogući su odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Na dionici magistralnog puta Gacko - Foča, u mjestu Vratar, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, zbog rasutog materijala sa teretnog vozila.

Izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog postavljanja rasvjete u tunelu "Sijeračke stijene", kao i na dionici magistralnog pravca Han Pijesak dva - Sokolac i na trasi Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/.

Jednom saobraćajnom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje, od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj se odvija usporeno na magistralnom putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, te na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, dok je zabranjen prelazak vozilima čija je masa viša od 30 tona.

Povremene petominutne obustave saobraćaja zbog izvođenja bušačko-minerskih radova na snazi su na dionici magistralnog puta Ljubogošta - Sumbulovac - Podromanija, na lokalitetu kamenoloma Rogoušići u mjestu Pale, kao i na dijelu magistralnog puta Podromanija - Donja Ljubogošta, na lokalitetu Han Derventa.

Zbog miniranja terena na kamenolomu "Grapska-Kostajnica" povremene obustave saobraćaja biće na snazi i na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica, a minerski radovi izvode se i na magistralnom putu Sarajevo - Foča, dionica Trnovo - Miljevina, u kanjonu rijeke Bistrica.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti sunčano i toplo, uz maksimalnu temperaturu vazduha do 33 stepena Celzijusova.

Dnevni razvoj oblaka će tokom popodneva usloviti lokalno prolaznu kišu i pljuskove sa grmljavinom uglavnom na istoku i ponegdje na zapadu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kiša će biti češća u brdsko-planinskim predjelima. Na jugu će i dalje biti sunčano.

Vjetar će biti slab do umjeren, promjenljivih smjerova.

U većini krajeva jutros je pretežno sunčano, ponegdje uz rijeke i po kotlinama ima i prolazne magle, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 8.00 časova: Bjelašnica 12 stepeni, Čemerno i Gacko 13, Foča, Sokolac i Livno 15, Han Pijesak, Srebrenica i Mrkonjić Grad 16, Prijedor i Drvar 17, Bileća, Višegrad, Sarajevo i Bihać 18, Banjaluka, Doboj i Zvornik 19, Trebinje, Mostar, Tuzla i Zenica 20, Bijeljina i Neum 22 stepena Celzijusova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za vikend nestabilno uz pad temperature Za vikend nestabilno uz pad temperature
Sutra sunčano i još toplije Sutra sunčano i još toplije
Sutra toplo i vjetrovito Sutra toplo i vjetrovito
Najčitanije
  • Major Kosta Todorović – Legenda o srpskom hrabrom srcu
    15h 22m
    0
  • Domaći posni brusketi
    15h 55m
    0
  • Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
    11h 13m
    4
  • Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
    13h 21m
    0
  • Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
    9h 34m
    1