Danas u većini predjela oblačno

18.01.2020. 10:26
0
IZVOR: Srna

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti sunčano vrijeme uz malu oblačnost, a jače naoblačenje očekuje se prema večeri, kada mjestimično može biti slabe kiše, a u planinama snijega.
Tokom dana očekuje se jače naoblačenje sa zapada i jugozapada, koje će na zapadu usloviti kišu.

Uveče i u noći na nedjelju snijeg će padati na zapadu, jugozapadu i dijelom u planinama, dok će na istoku i sjeveroistoku biti suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće pojačan vjetar južnog smjera, posebno u planinama, na sjeveru umjeren, istočnog smjera, dok će poslije podne i uveče na zapadu i sjeverozapadu imati sjeverozapadni smjer.

Najviša dnevna temperatura vazduha od četiri do devet, na jugu do 12, u mjestima sa maglom i planinama od jedan stepen Celzijusov.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je veći dio BiH pod maglom i niskim naoblačenjem, a vedro je na jugozapadu, u Hercegovini i na planinama.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac minus 16, Gacko minus osam, Šipovo minus sedam, Bileća i Sarajevo minus šest, Rudo, Han Pijesak i Mrkonjić Grad minus pet, Srebrenica i Foča minus četiri, Višegrad i Ribnik minus tri, Bijeljina, Tuzla i Doboj minus dva, Prijedor, Banjaluka i Zvornik minus jedan, Novi Grad, Čemerno, Bihać i Mostar nula, a u Trebinju jedan stepen Celzijusov.

Visina snijega jutros je na Han Pijesku iznosila 27 centimetara, na Sokocu 10, a u Višegradu, Rudom i Srebrenici tri centimetra.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra oblačno sa kišom Sutra oblačno sa kišom
Sutra oblačno uz sunčane periode, kiša samo ponegdje Sutra oblačno uz sunčane periode, kiša samo ponegdje
Sutra malo toplije, ponegdje kiša Sutra malo toplije, ponegdje kiša
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    16h 8m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 59m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 46m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    9h 12m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 54m
    0