Danas veoma toplo i sparno, poslije podne pljuskovi

11.07.2020. 09:24
0
IZVOR: Srna

Veoma toplo i sparno vrijeme danas će preovladavti u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, poslije podne doći će do nestabilnosti, a tokom noći se očekuje uticaj hladnijeg fronta.

Pljuskovi i grmljavina mogući su uz rijeku Drinu i u istočnim planinskim predjelima, a lokalne nepogode moguće u zapadnim, sjevernim i centralnim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Mjestimični pljuskovi i grmljavina prema večeri mogući su i na sjeverozapadu, a zatim u centralnim krajevima, dok će na jugu biti sunčano i veoma toplo vrijeme, u pojedinim mjestima i vruće.

Duvaće slab i promjenjiv vjetar, uglavnom zapadni, a poslije podne umjeren do jak sjeverni.

Najviša dnevna temperatura vazduha u većini predjela od 28 do 33, lokalno na sjeveru, istoku i jugu oko 36 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Fedralnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Čemerno 14, Gacko, Bjelašnica i Kalinovik 15, Rudo, Gornji Vakuf i Šipovo 16, Sokolac i Ivan Sedlo 17, Mrkonjić Grad, Livno, Novi Grad, Bugojno, Prijedor i Srebrenica 18, Sarajevo, Ribnik, Sanski Most i Bihać 19, Banjaluka, Višegrad, Mrakovica i Han Pijesak 20, Bileća, Zvornik, Tuzla, Srbac i Široki Brijeg 21, Bijeljina i Trebinje 22, Doboj 23, Gradačac i Neum 24, Mostar 26 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra sunčano i još toplije Sutra sunčano i još toplije
Danas sunčano, temperatura do 24 stepena Danas sunčano, temperatura do 24 stepena
Posljednja dva dana aprila temperatura do 30 stepeni Celzijusovih Posljednja dva dana aprila temperatura do 30 stepeni Celzijusovih
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    9h 15m
    8
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    23h 59m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    11h 46m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    9h 29m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    9h 21m
    0