„Dani Sloge“ u Istočnom Sarajevu i Sarajevu od 24. do 27. novembra

08.11.2022. 19:50
0
IZVOR: katera.news

Blagoslovom Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog gospodina Hrizostoma, Srpsko pjevačko društvo „Sloga“ organizuje 4. Horski festival „Dani Sloge“ od 24. do 27. novembra u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

- Uz Božiju pomoć i molitvama Svetog Dimitrija, koji je zaštitnik i krsna slava našeg hora, najavljujemo naš 4. Horski festival ,,Dani Sloge", a koji je, ove godine, posvećen jubileju 150 godina od osveštenja Saborne crkve u Sarajevu – saopštili su iz SPD „Sloga“.

Prvog dana festivala, 24. novembra u 19.00 časova, biće održan koncert SPD „Sloga“ i Kamernog hora Smjera za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Drugog dana festivala, u istom terminu, koncert će održati Akademski hor „Collegium musicium“ iz Beograda.

Profesor dr Predrag Đoković održaće predavanje na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu trećeg dana festivala, u 13.00 časova. Isti dan, od 19.00 časova koncert će održati Hor Hrama Svetog Save iz Beograda, SPD „Jedinstvo“ iz Kotora, te Crkveni hor „Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški“ iz Trebinja.

Posljednjeg dana festivala, 27. novembvra, u 9.30 časova biće služena Sveta ligurgija u Sabornoj crkvi u Sarajevu, a pjevaće svi horovi festivala.

Svi koncerti održaće se u Sabornoj crkvi u Sarajevu, a ulaz je besplatan.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO) Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe
Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    10h 36m
    0
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    9h 52m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    7h 8m
    4
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    5h 30m
    0
  • Danas Markovdan
    14h 18m
    0