Darko Mladić: Za zločine nad Srbima nema međunarodne pravde

09.06.2021. 21:20
3
IZVOR: glassrpske.com

Srpski narod zna šta je sve dao da se stvori Republika Srpska i niko njima ne treba da kaže koliko smo preskupo platili cijenu svoje slobode, ne samo u ovom nego i u prethodnim ratovima, izjavio je Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića.

Dan nakon što je bivši komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratko Mladić osuđen na kaznu doživotnog zatvora, poručio je preko svog sina Darka da tamo gdje su bila Vojska Republike Srpske i on, nije bilo ponovo jama, ni srpskih stratišta iako su, kaže, bila planirana.

- Tamo gdje nas nije bilo ubijali su nas i nekažnjeno. Sad možemo slobodno da kažemo da zločini nad srpskim narodom nisu kažnjeni ni u ovom ratu, kao ni u prethodnim ratovima – izjavio je Darko.

Darko je poručio da se njegov otac sjetio kako je u Brodu ustaška vlast držala u zarobljeništvu 2.500 žena i djece.

- Rađeni su stravični zločini, silovanja, ubistva i pitao me je da li je moguće da niko za to nije odgovarao iako se zna ko su počinioci. Ali izgleda da za zločine nad Srbima nema međunarodne pravde - naglasio je Darko za RTRS.

Tokom posjete, Ratko je želio da svom sinu pokloni prsten koji je nosio na suđenju kako bi ga dobili njegovi unuci. Iako su tražili dozvolu, bivši komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske nije to mogao da učini ni preko stražara.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Anonimno 13.06.2021. 18:39
    klanje srba ,ubijanje silovanja zena i djece srpkinja to je muslimanima u krvi- pokazali su se se u svakom ratu I u II svetskom ratu kao ubice i koljaci .
  • Generic placeholder image
    leo 13.06.2021. 18:32
    za njih suda nema /muslimane/ to je narod koji hoda kako vjetar duva
  • Generic placeholder image
    zoka 13.06.2021. 18:18
    na kordunu grob do groba trazi majka sina svoga ,nasla ga je na grob klekla o ovako sinu rekla E moj sine radost moja gde pociva mladost tvoja ,grobac se otvorio sin je majci govorio Idi majko domu svome nedolazi grobe mome teza mi je suza tvoja nego crna zemlja moja .Idi majko kazi rodu da sam pao za SLOBODU .-Ovo je pjesma majki srpkinja ciju su decu pobili USTASE /preci danasnjih muslimana i hrvata /neka se stide svoje proslosti koja zapisana u knjigama mnogim ,filmovima ,Arhivama ,zapisima NOR -a a pisali su ih pisci raznih nacionalisti o zlocinima nad srpskim narodima kojeg ste unistavali -niste zasluzili da postojite
Povezane vijesti
Generalu Mladiću otkazali bubrezi, odbijen zahtjev da ga prebace na liječenje u Srbiju Generalu Mladiću otkazali bubrezi, odbijen zahtjev da ga prebace na liječenje u Srbiju
Date garancije za prebacivanje generala Mladića na liječenje u Srbiju Date garancije za prebacivanje generala Mladića na liječenje u Srbiju
General Mladić i dalje lošeg stanja, jedva govori General Mladić i dalje lošeg stanja, jedva govori
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    18h 24m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    19h 57m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    16h 23m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    18h 36m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    9h 5m
    3