Demobilisani borac živi u prikolici za konje (VIDEO)

25.02.2021. 20:35
1
IZVOR: BN TV

Sela Vučjaka su poznata po herojstvu, u odbrambeno-otadžbinskom ratu dala su najvrijednije što su imali, cijelu jednu mladost. Nažalost, pojedini borci koji su preživjeli rat danas žive u neljudskim uslovima. Među njima je i demobilisani borac Mirko Gavrić iz sela Glogovica kod Doboja.

Duboko u šumi, u najvećoj bijedi, živi Mirko Gavrić, demobilisani borac prve kategorije. Nekad na na prvoj liniji odbrane otadžbine, sad živi sam, u mobilnoj kućici za konje. Bez struje, bez vode , zaboravljen od države, od svih, osim nekolicine mještana i njegove bliže rodbine.

- Da mi je neki pristojan krov na glavom, da sam među ljudi, a ne ovdje sam, među vucima. Zar ovako treba da živi nekadašnji borac - kaže Mirko.

Mirko, iako bolestan i kreće se sa štapom, sam mijesi pogaču, cijepa drva, pere veš, bori se kako zna i umije, jer mora da se nekako živi. Ako padne veći snijeg niko mu prići ne može, pa se jednom desilo da 7 dana ništa nije jeo.

Mirku je povremeno pomagao njegov brat, samohrani otac troje djece, ali, nažalost, zbog teške bolesti prije par dana je preminuo.  Sad je Mirku jedini oslonac njegov polubrat, Slavko Stojaković koji kaže da je neophodno da i država pomogne.

Postavlja se pitanje da li jedan borac koji je sve dao za Republiku Srpsku i od nje nikad ništa tražio nije, treba ovako da živi.

Kontakt osoba za pomoć SLAVKO STOJAKOVIĆ 065 490 879

Video: BN TV

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Quintus 25.02.2021. 21:45
    To je ogledalo države za koju se borio, vlasti i SVIH političkih sranjaka u RS...izašli mu u susret
Povezane vijesti
Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi
Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj
Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    22h 11m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    20h 13m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    19h 6m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    18h 14m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    19h 11m
    0