Direktorka „Ribnikara“ podnijela ostavku

28.09.2023. 10:16
0
IZVOR: nezavisne.com

V. d. direktorka Osnovne škole Vladislav Ribnikar u Beogradu, u kojoj se 3. maja dogodilo masovno ubistvo kada je učenik K. K. ubio devetoro svojih drugara i školskog čuvara, podnijela je ostavku na funkciju vršioca dužnosti direktora ove vaspitno-obrazovne ustanove, potvrđeno je za Nova.rs.

Nakon što je poslije vanrednog inspekcijskog pregleda razriješena dugogodišnja direktorka Osnovne škole Vladislav Ribnikar Snežana Knežević, na mjesto vršioca dužnosti direktora ove ustanove postavljena je Anđela Petrović, učiteljica sa dvodecenijskim stažom u obrazovanju.

Mandat vršioca dužnosti traje najduže šest mjeseci i u tom roku treba da bude izabran novi direktor škole, međutim Petrović je odlučila da se povuče sa ovog mjesta prije isteka roka.

Predsjednik Savjeta roditelja Osnovne ogledne škole Vladislav Ribnikar Igor Đorđević potvrdio je za Nova.rs ovu informaciju.

- Tačno je da je Petrović podnela ostavku, čini mi se da je to učinila prošlog petka. Savet roditelja o tome nije zvanično obavešten, ali nezvaničnim kanalima smo saznali da je podnela ostavku. Takođe mi je to saopštila u jednom telefonskom razgovoru - navodi Đorđević u razgovoru za pomenuti portal.

Kako objašnjava, odluci Anđele Petrović da podnese ostavku sa mjesta vršioca dužnosti direktora škole prethodilo je, navodi on, njeno nesnalaženje na toj poziciji.

- Moje lično mišljenje, kao i mišljenje Saveta roditelja je da se ona jednostavno nije snašla na toj poziciji. Onaj dopis koji je nekako dospeo u medije, a u kom zahtevamo da nam se omogući korišćenje prvog i drugog sprata dela škole koji je zatvoren, Petrović nije podržala. Tu je došlo do maksimalne tačke ključanja i pucanja u odnosima v. d. direktoke sa kolektivom i sa roditeljima jer je odbila da podrži naš dopis, iako je dopis na Savetu roditelja izglasan jendoglasno, na sindikatu zaposlenih takođe bez ijednog glasa protiv, na nastavničkom veću isto tako. Ona je odbila da nas podrži, da ga potpiše i da stane ispred svih nas, a posebno iza svojih zaposlenih - objašnjava Đorđević.

Dodaje da je bilo različitih situacija kada v. d. direktorka nije odreagovala kako treba, poput rekonstrukcije škole.

- Mnogo je situacija u kojima ona nije odreagovala kao neko ko treba da zaštiti školu, nego se postavila kao neko ko je tu postavljeno lice od strane Vlade i štitila je isključivo interese Vlade - smatra on.

Navodi da je Savjet roditelja insistirao da se za novog v. d. direktora, odnosno za trajnog direktora škole postavi neko iz kolektiva ove ustanove.

- Za to imamo potpunu podršku kolektiva, istog smo razmišljanja i mislim da kolektiv škole, ne mešajući se od strane roditelja, već ima kandidata i da je kolektiv već saopštio Vladi. Mi smo rekli učiteljima i nastavnicima da koga god budu izabrali, imaće našu stopostotnu podršku. Smatramo da smo u celoj ovoj tragičnoj situaciji, najmanje pitali kako je ljudima koji rade tamo. Očekujemo razrešenje Petrović početkom ove nedelje i odmah postavljanje novog. Nadamo se da će Vlada ispoštovati kolektiv škole koji je insistirao na kandidatu među njima. Tačno je da tada, kada je birana Petrović, nije bilo kandidata u kolektivu zato što je kolektiv dao podršku prethodnoj direktorki Knežević, ali sada je drugačija situacija - zaključuje Đorđević.

Komentari 0
Povezane vijesti
Produžen pritvor ocu dječaka ubice iz Ribnikara Produžen pritvor ocu dječaka ubice iz Ribnikara
Pronađen nož u rancu đaka beogradske škole "Vladislav Ribnikar" Pronađen nož u rancu đaka beogradske škole "Vladislav Ribnikar"
Počelo suđenje roditeljima dječaka osumnjičenog za ubistva u "Ribnikaru" Počelo suđenje roditeljima dječaka osumnjičenog za ubistva u "Ribnikaru"
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    10h 44m
    8
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    13h 15m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    10h 58m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    10h 50m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    3h 5m
    0