Đacima i vrtićkoj djeci približena policijska profesija

17.11.2022. 11:55
0
IZVOR: srna.rs

Policijska stanica Pale danas je bila otvorena za osnovce, srednjoškolce i djecu iz vrtića sa područja ove lokalne zajednice, a cilj ove aktivnosti, organizovane povodom obilježavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske - Aranđelovdana približiti im policijsku profesiju.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović izjavila je novinarima da Uprava u svim organizacionim jedinicama organizuje Dan otvorenih vrata, gdje mališanima na njima prilagođen način prezentuju materijalno-tehnička sredstva koja policijski službenici koriste u radu.

Stokanovićeva je navela da je cilj današnje aktivnosti da policijsku profesiju približe djeci kako bi ona stekla povjerenje u njih, te da shvate da je policajac prvi koji im je na usluzi da im pomogne i zaštiti ih.

Ona je napomenula da se danas završava i dvodnevna akcija dobrovoljnog davanja krvi policajaca.

Učenik Srednjoškolskog centra "Pale" Mia Kusmuk smatra da je današnja aktivnost policijskih službenika edukativnog karaktera i pomaže im da shvate da je oružje opasno, da njime ne može svako rukovati.

Rukovodstvo Policijske uprave Istočno Sarajevo sutra će u 9.00 časova u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice na Palama obaviti lomljenje slavskog kolača i položiti vijence na Centralnom spomen-obilježju i time obilježiti krsnu slavu MUP-a Republike Srpske - Aranđelovdan. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    22h 40m
    0
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    15h 8m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    20h 41m
    2
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    21h 33m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    21h 38m
    0