Dječak Kenan Buljubašić pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije

14.06.2024. 18:53
1
IZVOR: direkt

Lijepa vijest stigla je iz Gračanice, mjesta koje je ponosnim učinio mladi Kenan Buljubašić. Ovaj hrabri dječak pobijedio je leukemiju, ali ni u jednom trenutku nije posustajao pa je tako uporedo sa borbom s ovom teškom bolešću, učio, trudio se i zalagao pa je tako Osnovnu školu “Hasan Kikić” završio kao učenik generacije.

Piše: N1info.ba

Kenanu je prethodnih dana uručeno značajno priznanje škole koju je pohađao – za učenika generacije u školskoj 2023/2024 godini.

Osim ovog, još jedan Kenanov uspjeh je njegova borba iz koje je izašao kao pobjednik. Njemu je još davne 2014. godine dok je bio u obdaništu otkrivena akutna limfoblastna leukemija. Proces liječenja i oporavka je bio dug, bilo je mnogo i odricanja, ali je cilj bio samo jedan – da Kenan ozdravi.

Na kraju se sve isplatilo jer su Kenan i njegovi roditelji konačno dobili riječi koje su sve vrijeme dugo čekali – nema ćelija raka u organizmu.

Do ovog puta prošao je i transplantaciju koštane srži što su napisali iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” iz Sarajeva budući da se Kenan sa roditeljima preselio u ovaj grad kako bi se liječio.

- Ponos. Kenan Buljubašić. Učenik generacije OŠ “Hasan Kikić” Gračanica. Pobijedio leukemiju. Prošao transplataciju koštane srži. Izašao iz borbe jači. Da redaš samo uspjehe, dragi naš Keno.

Ponosni smo na sve što jesi - poručili su iz Udruženja.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Gradjanin 14.06.2024. 20:08
    Svaka cast momku, nema uspjeha dok te muka ne satjera, a Bog snagu da!
Povezane vijesti
Marija Pantelić đak generacije Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ u Vlasenici Marija Pantelić đak generacije Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ u Vlasenici
Kristina Popović učenik generacije u Srednjoškolskom centru "27. januar" u Rogatici Kristina Popović učenik generacije u Srednjoškolskom centru "27. januar" u Rogatici
Veljko Kvrgić učenik generacije Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Kasindolu Veljko Kvrgić učenik generacije Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Kasindolu
Najčitanije
  • Grad Katera u Bosni
    2h 44m
    0
  • Major Lister sa Košara - priča o psu koji je čuvao srpsku vojsku
    4h 11m
    0
  • Radnica kladionice u Istočnoj Ilidži osumnjičena za pronevjeru 40.000 KM
    2h 30m
    0
  • Mirončuk Sergej Aleksandrovič, ruski dobrovoljac koji je dao život za Republiku Srpsku (FOTO)
    4h 57m
    6
  • Tri simptoma zapušenih krvnih sudova koji mogu izazvati infarkt
    18h 19m
    0