Дјечак Кенан Буљубашић побиједио леукемију па постао ученик генерације

14.06.2024. 18:53
1
ИЗВОР: директ

Лијепа вијест стигла је из Грачанице, мјеста које је поносним учинио млади Кенан Буљубашић. Овај храбри дјечак побиједио је леукемију, али ни у једном тренутку није посустајао па је тако упоредо са борбом с овом тешком болешћу, учио, трудио се и залагао па је тако Основну школу “Хасан Кикић” завршио као ученик генерације.

Пише: Н1инфо.ба

Кенану је претходних дана уручено значајно признање школе коју је похађао – за ученика генерације у школској 2023/2024 години.

Осим овог, још један Кенанов успјех је његова борба из које је изашао као побједник. Њему је још давне 2014. године док је био у обданишту откривена акутна лимфобластна леукемија. Процес лијечења и опоравка је био дуг, било је много и одрицања, али је циљ био само један – да Кенан оздрави.

На крају се све исплатило јер су Кенан и његови родитељи коначно добили ријечи које су све вријеме дуго чекали – нема ћелија рака у организму.

До овог пута прошао је и трансплантацију коштане сржи што су написали из Удружења “Срце за дјецу обољелу од рака” из Сарајева будући да се Кенан са родитељима преселио у овај град како би се лијечио.

- Понос. Кенан Буљубашић. Ученик генерације ОШ “Хасан Кикић” Грачаница. Побиједио леукемију. Прошао трансплатацију коштане сржи. Изашао из борбе јачи. Да редаш само успјехе, драги наш Кено.

Поносни смо на све што јеси - поручили су из Удружења.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Gradjanin 14.06.2024. 20:08
    Svaka cast momku, nema uspjeha dok te muka ne satjera, a Bog snagu da!
Повезане вијести
Марија Пантелић ђак генерације Средњошколског центра „Милорад Влачић“ у Власеници Марија Пантелић ђак генерације Средњошколског центра „Милорад Влачић“ у Власеници
Кристина Поповић ученик генерације у Средњошколском центру "27. јануар" у Рогатици Кристина Поповић ученик генерације у Средњошколском центру "27. јануар" у Рогатици
Вељко Квргић ученик генерације Основне школе „Јован Дучић“ у Касиндолу Вељко Квргић ученик генерације Основне школе „Јован Дучић“ у Касиндолу
Најчитаније
  • Татјана је пала са литице у амбис, а двије и по године касније удала се за свог спасиоца
    23h 20m
    0
  • Шеснаесто чека прабабино крило...
    22h 31m
    0
  • Невријеме у Српској, падао и град (ВИДЕО)
    1h 50m
    0
  • Пикси више неће бити селектор?!
    2h 9m
    0
  • ПУ Источно Сарајево: За шест мјесеци 270 случајева злоупотребе наркотика (ФОТО)
    5h 41m
    0