Dječak koji je teško ranjen u pucnjavi u "Ribnikaru" otputovao u Čikago na liječenje

31.05.2023. 18:33
0
IZVOR: srpskainfo.com

Dječak, koji je teško ranjen u pucnjavi u OŠ "Vladisav Ribnikar" na Vračaru, otputovao je danas u Čikago na dalje liječenje.

Dječak je otputovao u pratnji oba roditelja.

– Učenik sedmog razreda koji je teško ranjen 3. maja u masakru u “Ribnikaru” danas je napustio Institut za majku i dete “Dr Vukan Čupić” odakle se odmah prebacuje u Čikago, gde treba da nastavi lečenje. Dete ima tešku povredu kičme i država je organizovala prebacivanje i prijem u jednu čikašku bolnicu na dalje lečenje. Sve troškove boravka i lečenja u SAD snosiće država – piše Kurir.

Podsjetimo, državni sekretar Mirsad Đerlek kazao je nedavno da će dječak, koji ima ozbiljne komplikacije zbog povrede vratnog dijela kičme, liječenje, vjerovatno, nastaviti u Čikagu.

Takođe, ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić izjavila je prije dvije nedjelje, kada je dječak iz Urgentnog centra prebačen u Institut za majku i dijete, da je dječaku urađena traheotomija, da je prodisao, svjestan i komunikativan, kao i da pokreće lijevu ruku piše Blic.

– Postoje znaci oštećenja kako kičmene moždine, tako i perifernih nerava za desnu ruku, ali tu je još uvek rano o bilo čemu govoriti – rekla je tada Grujičićeva i dodala da ne znaju kakve će definitivno biti posljedice.

Komentari 0
Povezane vijesti
Godina dana od masovnog ubistva učenika u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" Godina dana od masovnog ubistva učenika u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"
Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu
Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    18h 51m
    10
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    1h 46m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    5h 51m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    5h 55m
    2
  • Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
    17h 39m
    0