Дјечак који је тешко рањен у пуцњави у "Рибникару" отпутовао у Чикаго на лијечење

31.05.2023. 18:33
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Дјечак, који је тешко рањен у пуцњави у ОШ "Владисав Рибникар" на Врачару, отпутовао је данас у Чикаго на даље лијечење.

Дјечак је отпутовао у пратњи оба родитеља.

– Ученик седмог разреда који је тешко рањен 3. маја у масакру у “Рибникару” данас је напустио Институт за мајку и дете “Др Вукан Чупић” одакле се одмах пребацује у Чикаго, где треба да настави лечење. Дете има тешку повреду кичме и држава је организовала пребацивање и пријем у једну чикашку болницу на даље лечење. Све трошкове боравка и лечења у САД сносиће држава – пише Курир.

Подсјетимо, државни секретар Мирсад Ђерлек казао је недавно да ће дјечак, који има озбиљне компликације због повреде вратног дијела кичме, лијечење, вјероватно, наставити у Чикагу.

Такође, министарка здравља проф. др Даница Грујичић изјавила је прије двије недјеље, када је дјечак из Ургентног центра пребачен у Институт за мајку и дијете, да је дјечаку урађена трахеотомија, да је продисао, свјестан и комуникативан, као и да покреће лијеву руку пише Блиц.

– Постоје знаци оштећења како кичмене мождине, тако и периферних нерава за десну руку, али ту је још увек рано о било чему говорити – рекла је тада Грујичићева и додала да не знају какве ће дефинитивно бити посљедице.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    10h 52m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    19h 44m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    13h 35m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    17h 20m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    8h 27m
    4