Dječije odjeljenje Matične biblioteke Istočno Sarajevo obilježilo 11 godina rada (FOTO)

28.12.2021. 15:17
0
IZVOR: Katera

Dječije odjeljenje Matične biblioteke Istočno Sarajevo obilježilo 11 godina rada.

Direktor Matične biblioteke Nataša Trifković Kulašinac rekla je da je rođendan Dječijeg odjeljenja, koji je obilježen uz prigodan program, prilika da se rezimira sve šta su djeca naučila i uradila u ovoj godini.

Ona se posebno zahvalila radnicima i volonterima, koji su tokom cijele 2021. godine svakodnevno radili sa djecom i kroz radionice najmlađim približavali knjigu, odvajajući ih od ekrana.

Slika

Foto: Katera

- Ove godine je dosta urađeno na investicionim planu, napravljena je ljetna bašta za održavanje radionica. Nabavili smo veliki broj lektira za djecu koja pohađaju osnovnu školu, kao i didaktičkih materijala i zabavnih igara, da bi tako kroz maštu i kreativan rad djeca mogla da unaprijede svoje znanje istakla je Kulašinčeva.

Kulašinčeva je podsjetila da Dječije odjeljenje Matične biblioteke pokriva opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, da broji više od 2.500 članova, i prema njenim riječima, zadovoljava sve bibliotečke potrebe mališana.

- Održavamo predškolske radionice namijenjene djeci do šest godina, radionicu "Bebe u biblioteci" namijenjenu bebama od dvije i po do tri godine, i posjedujemo knjižni fond od oko 10.000 jedinica – istakla je ona.

Slika

Foto: Katera

Stanka Ždrale, bibliotekar u Dječijem odjeljenju rekla je novinarima da djeca mogu da pohađaju radionice učenja stranih jezika, likovna, ali i ilustrativnu radionicu koja podrazumijeva čitanje i ilustrovanje priča, kao i školu slikanja za stariju djecu.

- Imamo i radionicu „Čarolija niti za starije gospođe, koje zajedno sa zainteresovanom djecom izrađuju ručne radove – objasnila je Ždrale. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Počinju "Dani otvorenih vrata" u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo Počinju "Dani otvorenih vrata" u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo
Matična biblioteka Istočno Sarajevo: "Dani otvorenih vrata" od 7. do 11. oktobra Matična biblioteka Istočno Sarajevo: "Dani otvorenih vrata" od 7. do 11. oktobra
Organizovan susret pisaca Rusije i Srpske i uručena donacija knjiga Organizovan susret pisaca Rusije i Srpske i uručena donacija knjiga
Najčitanije
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    3h 34m
    3
  • Sahranjena Zorica Kusmuk
    3h 4m
    0
  • Trebević: Klizište na Zlatištu prijeti Starom Gradu?
    12h 14m
    0
  • Kenjić i Pejušić donijeli preokret
    7h 26m
    0
  • Đoković postavio novi svjetski rekord
    9h 37m
    0