Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?

18.05.2024. 19:05
2
IZVOR: srna.rs

Četrnaestogodišnja djevojčica, državljanka Crne Gore, uhapšena je danas u Gracu zbog sumnje da je planirala teroristički napad nožem u centru grada, saopštila je policija.

Kod tinejdžerke je, kako se navodi, pronađen propagandni materijal "Islamske države", uključujući brojne snimke pogubljenja, kao i nož i sjekira, prenosi portal "Prese".

Istražioci su ušli u trag djevojčici praćenjem njenih razgovora i aktivnosti na društvenim mrežama, dodaje se u saopštenju.

Napad je bio usmjeren na "nevjernike", a mjesto zločina trebalo je da bude jedan od najvećih trgova u Gracu - Jakominiplac.

Tokom ispitivanja u prisustvu zakonskog staratelja i branioca, 14-godišnjakinja nije priznala djelo za koje se sumnjiči, a na prijedlog tužilaštva, sud joj je odredio pritvor zbog opasnosti od ponavljanja i prikrivanja krivičnog djela.

Policija je upozorila da izvještaji iz proteklih nekoliko godina pokazuju jasan trend radikalizacije u i preko digitalnog prostora.

Komentari 2
 • Generic placeholder image
  Krcko 18.05.2024. 23:04
  Za muslimane nevjernici-kauri su hrišćani, bilo pravoslavci ili katolici. Opasna mala, dobro su je roditelji odgojili u mržnji prema drugima koji nisu pripadnici vjere Islama. To bi u Bej-ha lako prošlo bez osude, u Austriji neće lako se provesti, kako ona tako ni babo i majka.
 • Generic placeholder image
  Skijaš 18.05.2024. 19:17
  Otkud sad da muslimanka planira teroristički napad? Do sada su to radili isključivo muslimani. Izgleda da se Islam modernizuje i daje ženama ravnopravniji status.
Povezane vijesti
Pivska krvava bajka: Jedan od najsvirepijih zločina Drugog svjetskog rata Pivska krvava bajka: Jedan od najsvirepijih zločina Drugog svjetskog rata
Dola - pivski Vitlejem i Zid plača Dola - pivski Vitlejem i Zid plača
Svojatanje jezika: Sve napisano na srpskom Univerzitet Crne Gore pripisaće svojoj baštini Svojatanje jezika: Sve napisano na srpskom Univerzitet Crne Gore pripisaće svojoj baštini
Najčitanije
 • Uhapšen zbog pucnjave u Palama
  9h 44m
  0
 • Koncert Željka Samardžića večeras u sportskoj dvorani na Trgu Srbije
  9h 6m
  1
 • Marija Karađorđević, srpska kraljica koja zaslužuje poštovanje ravno svetici
  8h 24m
  2
 • Mošti Svete Tekle i Svetog Varnave na čelu današnje Spasovdanske litije u Istočnom Novom Sarajevu
  9h 35m
  1
 • Srbima na Žuči oteta zemlja u bescijenje
  22h 49m
  0