Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?

18.05.2024. 19:05
2
IZVOR: srna.rs

Četrnaestogodišnja djevojčica, državljanka Crne Gore, uhapšena je danas u Gracu zbog sumnje da je planirala teroristički napad nožem u centru grada, saopštila je policija.

Kod tinejdžerke je, kako se navodi, pronađen propagandni materijal "Islamske države", uključujući brojne snimke pogubljenja, kao i nož i sjekira, prenosi portal "Prese".

Istražioci su ušli u trag djevojčici praćenjem njenih razgovora i aktivnosti na društvenim mrežama, dodaje se u saopštenju.

Napad je bio usmjeren na "nevjernike", a mjesto zločina trebalo je da bude jedan od najvećih trgova u Gracu - Jakominiplac.

Tokom ispitivanja u prisustvu zakonskog staratelja i branioca, 14-godišnjakinja nije priznala djelo za koje se sumnjiči, a na prijedlog tužilaštva, sud joj je odredio pritvor zbog opasnosti od ponavljanja i prikrivanja krivičnog djela.

Policija je upozorila da izvještaji iz proteklih nekoliko godina pokazuju jasan trend radikalizacije u i preko digitalnog prostora.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Krcko 18.05.2024. 23:04
    Za muslimane nevjernici-kauri su hrišćani, bilo pravoslavci ili katolici. Opasna mala, dobro su je roditelji odgojili u mržnji prema drugima koji nisu pripadnici vjere Islama. To bi u Bej-ha lako prošlo bez osude, u Austriji neće lako se provesti, kako ona tako ni babo i majka.
  • Generic placeholder image
    Skijaš 18.05.2024. 19:17
    Otkud sad da muslimanka planira teroristički napad? Do sada su to radili isključivo muslimani. Izgleda da se Islam modernizuje i daje ženama ravnopravniji status.
Povezane vijesti
Gužve na većini prelaza sa Hrvatskom i Crnom Gorom Gužve na većini prelaza sa Hrvatskom i Crnom Gorom
Na bilbordima u Crnoj Gori fotografija Đokovića uz trobojku sa dvoglavim orlom Na bilbordima u Crnoj Gori fotografija Đokovića uz trobojku sa dvoglavim orlom
Pojačana frekvencija vozila prema Hrvatskoj i Crnoj Gori Pojačana frekvencija vozila prema Hrvatskoj i Crnoj Gori
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    12h 58m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 21m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    9h 54m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    12h 51m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    12h 42m
    0