Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?

18.05.2024. 19:05
2
ИЗВОР: srna.rs

Четрнаестогодишња дјевојчица, држављанка Црне Горе, ухапшена је данас у Грацу због сумње да је планирала терористички напад ножем у центру града, саопштила је полиција.

Код тинејџерке је, како се наводи, пронађен пропагандни материјал "Исламске државе", укључујући бројне снимке погубљења, као и нож и сјекира, преноси портал "Пресе".

Истражиоци су ушли у траг дјевојчици праћењем њених разговора и активности на друштвеним мрежама, додаје се у саопштењу.

Напад је био усмјерен на "невјернике", а мјесто злочина требало је да буде један од највећих тргова у Грацу - Јакоминиплац.

Током испитивања у присуству законског старатеља и браниоца, 14-годишњакиња није признала дјело за које се сумњичи, а на приједлог тужилаштва, суд јој је одредио притвор због опасности од понављања и прикривања кривичног дјела.

Полиција је упозорила да извјештаји из протеклих неколико година показују јасан тренд радикализације у и преко дигиталног простора.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Krcko 18.05.2024. 23:04
  Za muslimane nevjernici-kauri su hrišćani, bilo pravoslavci ili katolici. Opasna mala, dobro su je roditelji odgojili u mržnji prema drugima koji nisu pripadnici vjere Islama. To bi u Bej-ha lako prošlo bez osude, u Austriji neće lako se provesti, kako ona tako ni babo i majka.
 • Generic placeholder image
  Skijaš 18.05.2024. 19:17
  Otkud sad da muslimanka planira teroristički napad? Do sada su to radili isključivo muslimani. Izgleda da se Islam modernizuje i daje ženama ravnopravniji status.
Повезане вијести
Бомбашки напад на Цетињу: Једна особа погинула, више повријеђених Бомбашки напад на Цетињу: Једна особа погинула, више повријеђених
Преминуо млади голман репрезентације Црне Горе Преминуо млади голман репрезентације Црне Горе
Пивска крвава бајка: Један од најсвирепијих злочина Другог свјетског рата Пивска крвава бајка: Један од најсвирепијих злочина Другог свјетског рата
Најчитаније
 • Стабилизује се снабдијевање струјом, стигло и образложење зашто је дошло до нестанка
  7h 5m
  0
 • Пожар на далеководу на граници Црне Горе и БиХ: Потребни хеликоптери?
  6h 22m
  0
 • Мокро: Приликом претреса куће одузета пушка
  11h 57m
  0
 • Стигло образложење зашто је дошло до нестанка струје
  5h 7m
  0
 • Велики пожар на Илиџи: Гори зграда
  4h 26m
  0