Đoković protiv Argentinca Ečeverija u trećem kolu Australijan opena

19.01.2024. 09:18
0
IZVOR: rtrs.tv

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković igra meč trećeg kola Australijan opena protiv Argentinca Tomasa Martina Ečeverija.

Duel Đokovića i Ečeverija je prvi na večernjem programu "Rod Lejver arene" i počeo je u 9.00 sati po srednjoevropskom vremenu.

Branilac titule i prvi reket svijeta Novak Đoković uspješno je započeo pohod ka 11. trofeju u Melburnu, mada se u prva dva kola suočio sa ozbiljnim otporom silno motivisanih protivnika usljed kojeg je na terenu morao da ostane duže nego što uvodne runde najvećih turnira obično iziskuju.

Đoković je prvi grend slem u sezoni otvorio pobjedom nad talentovanim kvalifikantom iz Hrvatske Dinom Prižmićem (6:2, 6:7, 6:3, 6:4).

I u drugom kolu je izgubio drugi set i spasavao četiri set lopte u trećem, ali je savladao domaćeg tenisera Alekseja Popirina (6:3, 4:6, 7:6, 6:3).

Đokovićev protivnik u trećoj rundi Otvorenog prvenstva Australije biće argentinski teniser Tomas Martin Ečeveri (24), trenutno 32. na ATP listi.

Argentinac je u prva dva kola veoma suvjereno, bez izgubljenog seta i bez potrebe da igra taj-brejk, pobijedio dva veterana - Britanca Endija Marija (6:4, 6:2, 6:2) i Gaela Monfisa iz Francuske (6:4, 6:4, 6:4).

Bolji iz duela Đokovića i Ečeverija u četvrtom kolu Australijan opena igraće protiv pobjednika meča u kojem se sastaju mladi Amerikanac Ben Šelton i francuski veteran Adrijan Manarino.

Komentari 0
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    21h 50m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    7h 23m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    22h 0m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    7h 29m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    7h 27m
    0