Đorđe Lazarević predvodi tim Srpske na "Trci kroz Srbiju"

14.09.2022. 20:22
1
IZVOR: glassrpske.com

Poslije punih 29 godina biciklistički tim Republika Srpska učestvovaće na Trci kroz Srbiju, a s obzirom na sve okolnosti možemo reći da je ovo istorijski korak za sport u Srpskoj. Biciklisti iz šest zemalja predvođeni Đorđem Lazarevićem iz Istočnog Sarajeva braniće boje Srpske tokom četiri etape na 62. izdanju najstarije trke u regionu

Aplauz koji su sinoć tokom svečanog otvaranja dobili u Požarevcu govori da će imati veliku podršku tokom trke, a prvi čovjek tima Vladimir Kuvalja srećan je i ponosan zbog ovog koraka. - Formirali smo tim Republika Srpska u trenucima kada se susrećemo sa konstantnim pritiskom Međunarodne biciklističke unije (UCI) koja zahtijeva da na našoj najjačoj trci "Beograd - Banjaluka" ne smiju biti istaknuti simboli Srpske.

Već je poznato je šta smo im odgovorili na te zahtjeve, a sada i nastupamo pod imenom Republika Srpska. Prošlo je punih 29 godina od našeg posljednjeg učešća na Trci kroz Srbiju pod ovim imenom i mogu da kažem da sam vrlo ponosan na ovaj tim.

Veliku podršku dobili smo od ministarstva porodice, omladine i sporta, predsjednica Republike Srpske, te srpskog člana Predsjedništva BiH - rekao je Kuvalja.

Lazarević je istakao da je srećan što će nastupiti u dresu Republike Srpske, te poručio da će dati sve od sebe da njegov tim bude u prvoj polovini karavana koji broji 27 ekipa. Danas startuje prva etapa od Požarevca do Mionice.

Autor: Dušan Repija

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Pale 14.09.2022. 22:13
    Srecno Djordje.
Povezane vijesti
Biciklisti širom svijeta biraju koju će domaću vodu piti tokom Svjetskog prvenstva u Istočnom Sarajevu Biciklisti širom svijeta biraju koju će domaću vodu piti tokom Svjetskog prvenstva u Istoč...
Kačmareku žuta majica Kačmareku žuta majica
Poljak pobjednik druge etape Poljak pobjednik druge etape
Najčitanije
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    22h 39m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    12h 54m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    20h 29m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    11h 16m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    18h 27m
    0