Ђорђе Лазаревић предводи тим Српске на "Трци кроз Србију"

14.09.2022. 20:22
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Послије пуних 29 година бициклистички тим Република Српска учествоваће на Трци кроз Србију, а с обзиром на све околности можемо рећи да је ово историјски корак за спорт у Српској. Бициклисти из шест земаља предвођени Ђорђем Лазаревићем из Источног Сарајева браниће боје Српске током четири етапе на 62. издању најстарије трке у региону

Аплауз који су синоћ током свечаног отварања добили у Пожаревцу говори да ће имати велику подршку током трке, а први човјек тима Владимир Куваља срећан је и поносан због овог корака. - Формирали смо тим Република Српска у тренуцима када се сусрећемо са константним притиском Међународне бициклистичке уније (УЦИ) која захтијева да на нашој најјачој трци "Београд - Бањалука" не смију бити истакнути симболи Српске.

Већ је познато је шта смо им одговорили на те захтјеве, а сада и наступамо под именом Република Српска. Прошло је пуних 29 година од нашег посљедњег учешћа на Трци кроз Србију под овим именом и могу да кажем да сам врло поносан на овај тим.

Велику подршку добили смо од министарства породице, омладине и спорта, предсједница Републике Српске, те српског члана Предсједништва БиХ - рекао је Куваља.

Лазаревић је истакао да је срећан што ће наступити у дресу Републике Српске, те поручио да ће дати све од себе да његов тим буде у првој половини каравана који броји 27 екипа. Данас стартује прва етапа од Пожаревца до Мионице.

Аутор: Душан Репија

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Pale 14.09.2022. 22:13
    Srecno Djordje.
Повезане вијести
Бициклисти широм свијета бирају коју ће домаћу воду пити током Свјетског првенства у Источном Сарајеву Бициклисти широм свијета бирају коју ће домаћу воду пити током Свјетског првенства у Источ...
Качмареку жута мајица Качмареку жута мајица
Пољак побједник друге етапе Пољак побједник друге етапе
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    14h 47m
    5
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    23h 39m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    17h 30m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    12h 22m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    21h 15m
    0