Đorđević napušta Srbiju, mijenja ga Kokoškov?

14.09.2019. 12:27
0
IZVOR: nezavisne.com

Igor Kokoškov mogao bi da naslijedi Aleksandra Đorđevića na mjestu selektora košarkaške reprezentacije Srbije.

ako bi današnja utakmica košarkaške reprezentacije Srbije protiv Češke za 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kini mogla da bude i posljednja za Đorđevića u ulozi selektora, pišu „Večernje novosti“.

List podsjeća da Đorđeviću ugovor s Košarkaškim savezom Srbije ističe sa završetkom Mundobasketa, a da će loš plasman na Svjetskom prvenstvu, na kome se računalo čak i sa zlatnom medaljom, samo učvrstiti njegovo uvjerenje da je došlo vreme da kormilo reprezentacije prepusti nekom drugom.

Glavni kandidat, prema saznanjima "Novosti", za novog selektor jeste Igor Kokoškov, asistent u stručnom timu Sakramento kingsa u NBA, a koji je upravo u finalu sa Srbijom prije dvije godine u Istanbulu kao selektor sa Slovenijom osvojio tirulu evropskog šampiona.

Đorđević je sa reprezentacijom Srbije osvojio tri srebra – 2014. na Svjetskom prvenstvu, 2016. na Olimpijskim igrama i 2017. na Evropskom prvenstvu.

Ukoliko Kokoškov bude izabran za selektora Srbije, njegov prvi zadatak biće uvesti reprezentaciju na Olimpijske igre u Tokiju, kroz kvalifkacioni turnir neposredno prije početka glavnog turnira naredne godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere
Košarkaši „Slavije“ sutra dočekuju HKK „Široki“ Košarkaši „Slavije“ sutra dočekuju HKK „Široki“
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    21h 43m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    22h 54m
    0
  • Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog Vasilija Ostrošog u srijedu
    4h 34m
    0
  • Džiju-džicu klubu „Jahorina“ 62 medalje u Banjaluci
    7h 33m
    3
  • Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna
    23h 53m
    0