"Dnevnik ratnog hirurga" nova audio-knjiga za slijepa i slabovida lica

29.01.2021. 11:08
0
IZVOR: Srna

Knjiga "Dnevnik ratnog hirurga", autora Miodraga Lazića, nova je audio-knjiga u Odjeljenju za slijepa i slabovida lica Matične biblioteke Istočno Novo Sarajevo.

Audio-knjiga je snimljena u studiju Matične biblioteke u decembru prošle godine, prema drugom izdanju iz te godine, koji je objavila Novinska agencija Republike Srpske /SRNA/.

Čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić preminuo je 14. aprila prošle godine u Nišu od posljedica virusa korona.

Tokom devedesetih godina prošlog vijeka bio je ratni hirurg - dobrovoljac u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj gdje je spasio brojne živote.

Lazić je kao hirurg učestvovao u proboju koridora u junu 1992. godine, a potom se dobrovoljno javio u ratnu bolnicu "Koran" na Palama. Jedan je od osnivača Ratne bolnice "Žica" u Blažuju kod Sarajeva, na prvoj liniji fronta.

U toj zdravstvenoj ustanovi ostao je 40 mjeseci i obavio više od 3.500 operacija.

Za sve vrijeme boravka na ratištima Lazić je vodio ratni dnevnik. Jedan dio tog dnevnika vodio je u pisanom obliku, a kad ne bi stizao od posla i obaveza, na kraju dana bi najznačajnije utiske diktirao u svoj diktafon.

Komentari 0
Povezane vijesti
Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    6h 54m
    10
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    5h 38m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    21h 51m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    18h 5m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    22h 57m
    0