Do 22. juna zabrana okupljanja više od 50 ljudi, nema sportskih takmičenja

08.06.2020. 17:21
0
IZVOR: Srna

Republički štab za vanredne situacije do 22. juna zabranio je sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu, s ciljem prevencije širenja virusa korona na teritoriji Republike Srpske i zaštite i spasavanja stanovništva.

Do 22. juna ograničava se radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 6.00 do 23.00 časa, te se zabranjuju takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Osim Zaključka o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, Republički štab za vanredne situacije donio je i Zaključak o ustupanju prostorija za smještaj fizičkih lica čiji je nalaz testiranja na virus korona pozitivan.

Ovim zaključkom nalaže se ustupanje objekata za potrebe izolacije karantinskog tipa u svrhu smještaja fizičkih lica čiji je nalaz pozitivan, i to Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske na lokaciji – stara pulmologija, te domovima učenika u Bijeljini, Trebinju i Doboju.

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak o izmjeni Zaključka o odobravanju korišćenja ustanova studentskog standarda za smještaj studenata.

Ustanove studentskog standarda koje će se, u skladu sa osnovnom namjenom, koristiti za smještaj studenata su Studentski centar "Nikola Tesla" Banjaluka – Paviljon jedan i Paviljon dva, Studentski centar Zvornik, Studentski centar Pale, Studentski centar u Lukavici, Studentski dom Foča i Studentski centar Trebinje.

Svi dosadašnji zaključci Republičkog štaba za vanredne situacije dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske u sekciji "Republički štab za vanredne situacije – Akti", https://www.vladars.net, kao i na stranici Koronavirus u Srpskoj, https://koronavirususrpskoj.com/.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska se zadužuje na berzi za 20 miliona KM Srpska se zadužuje na berzi za 20 miliona KM
U Srpskoj rođeno 18 beba U Srpskoj rođeno 18 beba
Narednih dana promjenljivo, sutra mogući jači pljuskovi i grad Narednih dana promjenljivo, sutra mogući jači pljuskovi i grad
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    11h 11m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    11h 28m
    2
  • U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo
    6h 8m
    3
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    12h 4m
    5
  • Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00
    10h 33m
    0