Stanovnici naselja Kula godinama se truju zagađenim vazduhom iz dimnjaka KPZ

30.04.2020. 15:31
3
IZVOR: Katera

U sklopu rubrike "Pisma čitalaca" prenosimo vam pismo našeg sugrađanina, koji zajedno sa svojim komšijama već nekoliko godina u svom naselju Kula, vodi bitku sa zagađenim vazduhom.

Pismo prenosimo u cjelosti.

- Pišem vam u ime svojih komšija i svoje lično ime. Mi smo stanovnici naselja Kula i već nekoliko godina se borimo sa istim problemom, za koji nadležni nemaju sluha. Naime, za vrijeme grejne sezone, otprilike od oktobra do polovine aprila svake godine iz dimnjaka u krugu KPZ Kula širi se gust dim koji strašno zagađuje vazduh koji udišemo i okolinu. U zgradu preko puta zatvora sam doselio prije deset godina i sve to vrijeme dim iz dimnjaka KPZ Kula širi se našim naseljem. Čitava ova situacija u kojoj mi stanovnici trpimo posljedice, a KPZ Kula niti bilo ko od nadležnih ništa ne preduzima po pitanju rješavanja ovog problema, postaje nepodnošljiva.

Slike koje sam vam poslao nastale su prije desetak dana, a dim se po našem naselju širio do prije 5-6 dana, dakle do kada je i trajala sezona grijanja.

Iskreno se nadam da će uskoro neko uvidjeti ovaj problem i da će naći rješenje jer se uprava KPZ Kula na isti ne obazire godinama.

Slaviša Čović

  • Slika
  • Slika
  • Slika

 

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    pero 30.04.2020. 21:33
    Bolje i to nego Korona barem mozes otici negdje a u doba korone ne daju ti nigdje iz kuce.
  • Generic placeholder image
    pero 30.04.2020. 21:32
    postali ste svi dosadni sa tim vasim zalbama ima vrlo ozbiljnih stvari o kojima treba pricati.Na primjer sta nam rade povodom pandemije.Ali o tome svi sutite niko nista ne govori sve se ceka da neko drugi potegne pricu o tome.
  • Generic placeholder image
    pero 30.04.2020. 21:28
    Bolje i to nego Korona barem mozes otici negdje a u doba korone ne daju ti nigdje iz kuce.
Povezane vijesti
Prava i slobode osuđenih lica koja kaznu izdržavaju u zatvoru u Vojkovićima nisu ugrožena Prava i slobode osuđenih lica koja kaznu izdržavaju u zatvoru u Vojkovićima nisu ugrožena
Zubić: Dva maloljetnika na izdržavanju zatvorske kazne u KPZ „Kula“ u Istočnom Sarajevu Zubić: Dva maloljetnika na izdržavanju zatvorske kazne u KPZ „Kula“ u Istočnom Sarajevu
Mitropolit Hrizostom služi u Hramu na Kuli Mitropolit Hrizostom služi u Hramu na Kuli
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    6h 32m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    18h 5m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    17h 46m
    0
  • Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
    22h 57m
    0
  • Premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
    22h 11m
    0