Do petka prijave za obuku za korištenje baze "Paragraf leks"

06.02.2023. 10:40
0
IZVOR: srna.rs

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće organizovana obuka za korištenje najveće regionalne elektronske baze pravnih propisa, sudske prakse, stručnih komentara pravnih propisa i pravnih modela "Paragraf leks", a zainteresovani se mogu prijaviti do petka, 10. februara, saopšteno je iz ove visokoobrazovne ustanove.

Baza obuhvata pravne sisteme Republike Srpske, Federacije BiH /FbiH/, Brčko distrikta, svih kantona u FBiH, te BiH, a obuku će moći da pohađaju svi studenti master studija, apsolventi i studenti treće i četvrte godine prvog ciklusa studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

- Osim sadašnjih studenata, za obuku se mogu prijaviti i naši bivši studenti, ali i svi ostali pravnici poput sudija, advokata, tužilaca, notara, advokatskih i sudskih pripravnika, notarskih pomoćnika, pravnika koji se bave pravničkim poslom u različitim institucijama, privrednim društvima, organima i organizacijama - navedeno je u saopštenju.

Svi zainteresovani za obuku mogu da se prijave kod profesora Dimitrija Ćeranića putem elektronske pošte dimitrije.ceranic@pravni.ues.rs.ba/.

Polaznicima obuke koji polože završni test biće izdat sertifikat o osposobljenosti za korištenje baze, koji zajedno izdaju "Paragraf leks" i Pravni fakultet Pale.

Komentari 0
Povezane vijesti
Studentskom praksom do znanja, vještina i lakšeg zaposlenja Studentskom praksom do znanja, vještina i lakšeg zaposlenja
Pomoći preduzetnicima da se lakše nose sa izazovima ekonomskih kriza (FOTO) Pomoći preduzetnicima da se lakše nose sa izazovima ekonomskih kriza (FOTO)
Krv dala 34 studenta i srednjoškolca u Palama Krv dala 34 studenta i srednjoškolca u Palama
Najčitanije
 • U Istočnom Sarajevu noćas gorjela četiri automobila
  7h 47m
  1
 • Oštećena tri vozila u požaru u Spasovdanskoj ulici
  10h 30m
  0
 • Krađa iz marketa u Istočnom Novom Sarajevu
  10h 44m
  1
 • Gorjelo auto u Miljevićima
  10h 47m
  1
 • Godišnjica napada na svešteničku porodicu Starovlah na Palama
  12h 26m
  0