До петка пријаве за обуку за кориштење базе "Параграф лекс"

06.02.2023. 10:40
0
ИЗВОР: srna.rs

На Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву биће организована обука за кориштење највеће регионалне електронске базе правних прописа, судске праксе, стручних коментара правних прописа и правних модела "Параграф лекс", а заинтересовани се могу пријавити до петка, 10. фебруара, саопштено је из ове високообразовне установе.

База обухвата правне системе Републике Српске, Федерације БиХ /ФбиХ/, Брчко дистрикта, свих кантона у ФБиХ, те БиХ, а обуку ће моћи да похађају сви студенти мастер студија, апсолвенти и студенти треће и четврте године првог циклуса студија Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

- Осим садашњих студената, за обуку се могу пријавити и наши бивши студенти, али и сви остали правници попут судија, адвоката, тужилаца, нотара, адвокатских и судских приправника, нотарских помоћника, правника који се баве правничким послом у различитим институцијама, привредним друштвима, органима и организацијама - наведено је у саопштењу.

Сви заинтересовани за обуку могу да се пријаве код професора Димитрија Ћеранића путем електронске поште dimitrije.ceranic@pravni.ues.rs.ba/.

Полазницима обуке који положе завршни тест биће издат сертификат о оспособљености за кориштење базе, који заједно издају "Параграф лекс" и Правни факултет Пале.

Коментари 0
Повезане вијести
Научни скуп поводом Дана Правног факултета званично најбољи у држави Научни скуп поводом Дана Правног факултета званично најбољи у држави
Заштитити људска права у ванредним ситуацијама Заштитити људска права у ванредним ситуацијама
Марковић: Правници не траже посао - посао тражи правнике Марковић: Правници не траже посао - посао тражи правнике
Најчитаније
 • Михаило Обреновић - Човјек који је Србију учинио најјачом војном силом на Балкану
  17h 17m
  0
 • Козара и Поткозарје - Српски Зид плача
  17h 39m
  0
 • Марко Трифковић из Источног Сарајева матурским радом надмашио наставни план и програм (ФОТО)
  7h 45m
  1
 • У Сарајеву мушкарац насмрт избо млађег брата
  16h 40m
  0
 • У школи у Швајцарској дјеца газила заставу Србије (ВИДЕО)
  13h 36m
  0