До петка пријаве за обуку за кориштење базе "Параграф лекс"

06.02.2023. 10:40
0
ИЗВОР: srna.rs

На Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву биће организована обука за кориштење највеће регионалне електронске базе правних прописа, судске праксе, стручних коментара правних прописа и правних модела "Параграф лекс", а заинтересовани се могу пријавити до петка, 10. фебруара, саопштено је из ове високообразовне установе.

База обухвата правне системе Републике Српске, Федерације БиХ /ФбиХ/, Брчко дистрикта, свих кантона у ФБиХ, те БиХ, а обуку ће моћи да похађају сви студенти мастер студија, апсолвенти и студенти треће и четврте године првог циклуса студија Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

- Осим садашњих студената, за обуку се могу пријавити и наши бивши студенти, али и сви остали правници попут судија, адвоката, тужилаца, нотара, адвокатских и судских приправника, нотарских помоћника, правника који се баве правничким послом у различитим институцијама, привредним друштвима, органима и организацијама - наведено је у саопштењу.

Сви заинтересовани за обуку могу да се пријаве код професора Димитрија Ћеранића путем електронске поште dimitrije.ceranic@pravni.ues.rs.ba/.

Полазницима обуке који положе завршни тест биће издат сертификат о оспособљености за кориштење базе, који заједно издају "Параграф лекс" и Правни факултет Пале.

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисано 29 дипломираних правника и пет мастера права Промовисано 29 дипломираних правника и пет мастера права
Сутра крсна слава и Дан Правног факултета у Палама Сутра крсна слава и Дан Правног факултета у Палама
Крсна слава и Дан Правног факултета у уторак, 31. октобра Крсна слава и Дан Правног факултета у уторак, 31. октобра
Најчитаније
 • Грађани траже помоћ због змија
  18h 59m
  1
 • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
  22h 47m
  5
 • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
  4h 52m
  0
 • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
  8h 16m
  0
 • НБА играчу доживотна суспензија
  21h 9m
  0