Dodik: Isplatićemo Srbe u institucijama BiH do kraja godine

16.09.2021. 20:28
5
IZVOR: bn.tv

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je pripremljen novac da se za sve Srbe u institucijama BiH isplate plate do kraja godine.

- Imamo novac da to isplatimo do kraja godine, tako da neće biti nikakvih problema. Iduće godine to ćemo predvidjeti budžetom - rekao je Dodik i dodao da je procijenjeno da je riječ o 21 milionu KM maraka mjesečno.

Prema njegovim riječima, novac je pripremljen, samo će odlučiti da li će odmah isplatiti ili kroz neki aranžman.

On je dodao da će taj novac biti isplaćen ukoliko ne bude pomjeranja nekih dogovora.

- Zna se šta su uslovi, konsenzus svih u Republici Srpskoj o tome, ljudima koji rade u institucijama isplatićemo plate. To je vjerovatno sudbina da preuzmemo isplatu naših ljudi, jer oni nas predstavljaju tamo, nisu autentične ličnosti koje idu tamo po svom izboru - objasnio je Dodik.

Dodik je naveo da će se samo vidjeti na koji način će to pitanje biti riješeno.

- Odgovornost njihova postoji kao što postoji i naša odgovornost prema njima - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

BiH nema budžet za ovu godinu. Odluka o privremenom finansiranju ističe krajem septembra. Novu odluku o privremenom finansiranju nema ko da donese, jer Savjet ministara BiH se ne sastaje zbog krize u BiH, nastale odlukom bivšeg visokog predstavnika u BiH da nametne zakon o kažnjavanju negiranja genocida.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH je zakazana, a hoće li biti održana nije poznato.

Video: BN TV

Komentari 5
  • Generic placeholder image
    Vox populi 18.09.2021. 00:04
    Tranzicionista, u sve o čemu sam pisao ubrajam i silni činovnički aparat u entitetima, opštinama, kantonima i kako ste lijepo rekli budžetskim vampirima... Oko vašeg zaključka se apsolutno slažem, odoše nam ljudi. Ja sam još uvijek mlad i nadam se da ćemo svi zajedno izgraditi neku bolju budućnost. Pozdrav!
  • Generic placeholder image
    Tranzicionista 17.09.2021. 17:55
    Vox Populi, a u institucijama RS, opštinama i njihovim budžetskim vampirima rade sve sami stručnjaci sa prosječnom ocjenom 10 sa državnog fakulteta? Rade po 10 sati ne dižući glave? Nema potrebe da na portalima vodimo diskusiju o ovome. Mislim da je vrijeme da se inspekcije malo pozabave diplomama i jednih i drugih ali ostaviti bez plate (kod nas je to život) nekoga smatram krajnje nekorektnim. Takođe, krajnje vrijeme da počnemo brinuti o životima naše djece jer je za nas kasno i da na vlast dovedemo ljude koji će brinuti o našoj djeci, nebitno koje vjeroispovijesti i nacije bili. Zašto da odlaze preko granice zajedno i Srbi i Hrvati i Bošnjaci i tamo negdje daleko zajedno rade i boli ih je li OHR rekao ovo ili ono?
  • Generic placeholder image
    Vox populi 17.09.2021. 15:56
    Tranzicionista, ja nigdje nisam poredio visine primanja...Neka ti silni "stručni" saradnici sa SSS (čitaj staklena stručna sprema kupljena na privatnim fakultetima) izađu na realno tržište rada pa neka je tu zarade znanjem! Sramota, uz njihov silni (ne)rad mogu još dva posla da rade!
  • Generic placeholder image
    Tranzicionista 17.09.2021. 14:40
    Vox populi, najprije skupi relevantne podatke i činjenice o zaposlenima u Institucijama BiH, plata stručnog saradnika sa VSS je 989KM za razliku od Institucija RS gdje su plate umnogo veće, topli obrok i prevoz su manji nego u ijednoj Javnoj instituciji RS, od opština i njihovih budžetskih korisnika do Željeznica RS. Komentar je više nego glup. Miješaš državne službenike sa ministrima, zamjenicima, savjetnicima, itd. Usputno, ne, ne radim u Istitucijama BiH niti RS, niti ko iz moje porodice.
  • Generic placeholder image
    Vox populi 17.09.2021. 08:25
    Silne patriote ne mogu uložiti bar jednom u svom životu skromni dio svog (ne)rada bez naknade za to i časno i hrabro braniti RS zavaljeni u udobne fotelje? Baš neobično... Ma ja, šta je za nas 21 milion, sića...
Povezane vijesti
Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici Sjednica Vlade Srpske 2. maja u Srebrenici
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH Dodik: Srpska će organizovati veliki miting u Banjaluci i prestati da odlučuje u BiH
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    21h 56m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    20h 40m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    15h 25m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    12h 24m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    12h 30m
    0